Αναγνώστης αφιερώνει στους άνω των 50 ετών

Η γενιά μου αντιστάθηκε στη χούντα των συνταγματαρχών. Όρθωσε το ανάστημά της στην εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο...
Είχε ιδέες, συνθήματα, οράματα.Ανατρίχιαζες όταν τα άκουγες. Ήταν μια γενιά ηρωική. Ή έτσι, τουλάχιστον, την ήξερα εγώ καθώς, στο μεταξύ, μεγάλωνα.

Η συνέχεια…, απλά, θλιβερή. Πρόδωσε όλες τις ιδέες της. Στήριξε αλλά και στελέχωσε τις κυβερνήσεις που διαπλέχτηκαν με τα ντόπια και τα ξένα συμφέροντα και με σωρεία άστοχων επιλογών υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών της. Όταν, πρόσφατα, κατάλαβε τι συνέβαινε προσπάθησε να αγωνιστεί. Τελικά, φοβισμένη, ψήφισε τα κόμματα που με την εφαρμογή του μνημονίου κατέστρεψαν τη χώρα. Μετά από δύο αχρείαστες εκλογικές αναμετρήσεις «πέτυχε» να αντικαταστήσει τον κ. Παπαδήμο με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη με τον κ. Κουβέλη. Τεράστια επιτυχία! Προτίμησε να υπονομεύσει, για πολλοστή φορά, το μέλλον των παιδιών της, προκειμένου να σώσει το αβέβαιο παρόν της. Ένα παρόν, που για τους περισσότερους από αυτούς, αν δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι και εξαιρετικά λιγοστό…..

Ντρέπομαι! 

Αν κάποτε, επιτέλους, αποφασίσει να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη εύχομαι κι ελπίζω να την συγχωρήσουν οι νεότερες γενιές.

Υ.Γ. Αλήθεια κ. Κουβέλη γιατί δεν συμπράξατε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου; Έτσι, θα είχαμε γλυτώσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ κι εσείς θα λέγατε μόνο μία φορά ψέματα στον ελληνικό λαό. Στο λαό που και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις άθροιζε το ποσοστό σας στο ποσοστό των αντιμνημονιακών κομμάτων...

Αναγνώστης
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου