800 κιλά ψάρια για τους φτωχούς από τον Παπα-Χρήστο!


Στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα, στην Παλιά Πόλη ο Παπα-Χρήστος, ο γνωστός και ως παπάς των φτωχών, συνεχίζει ακούραστα το έργο της προσφοράς βοήθειας σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να επιβιώσουν...
Προχθές προσφέρθηκαν 800 κιλά ψάρια στους φτωχούς, τα οποία για μία ακόμη φορά ψάρεψε ο καπετάν Τσετίν Καραοσμάν, ο οποίος στηρίζει πάντα το έργο του Παπα-Χρήστου.
Οι ανάγκες του κόσμου, ο οποίος δοκιμάζεται πολύ σκληρά από την οικονομική κρίση είναι μεγάλες, όπως δηλώνει ο Παπα-Χρήστος και για το λόγο αυτό, ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τα βάρη του κοσμάκη. Συγκεκριμένα, ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα Πάτερ Χρήστος Σιάννας δήλωσε στη «Δράση»:
«Αποφασίσαμε με τον καπετάν Τσετίν Καραοσμάν να ρίξουμε μία καλάδα για να προσφέρουμε ψάρια στον κόσμο. Βγάλαμε 800 κιλά και δίχως τυμπανοκρουσίες τα προσφέραμε στο εκκλησίασμα. Θα δώσουμε επίσης στο Γηροκομείο και το Κέντρο Μέριμνας Θηλέων Ρόδου. Αυτό είναι το έργο της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα. Το έργο μας συνεχίζεται και κανείς δεν θα μας σταματήσει και με τίποτε. Το συσσίτιο μας ετοιμάζει σε καθημερινή βάση 50 μερίδες, τις οποίες προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Πιστεύαμε ότι το πρόβλημα είναι στην Αθήνα και γενικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Έλα όμως που και εδώ στη Ρόδο, στο νησί μας που τόσο πολύ αγαπάμε και λατρεύουμε, η πείνα έχει έλθει σε πολύ κόσμο».

ΣΤΟΡΓΙΚΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ο μόνος τρόπος να ανακουφιστεί κανείς από τα βάρη του είναι δίπλα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία με όποιο τρόπο μπορεί, στηρίζει όσους βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, αναφέρει ο Παπα-Χρήστος, ο οποίος δήλωσε αναλυτικά:
«Παρόλο που αποφύγαμε τις τυμπανοκρουσίες, καθώς φοβηθήκαμε ότι με την ανέχεια που υπάρχει θα γινόταν το αδιαχώρητο, υπήρξε τελικά μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Δυστυχώς, για τους φτωχούς ανθρώπους δεν νοιάζεται κανείς. Δεν προσφέρει κανείς τίποτε, παρά μόνο η Εκκλησία. Το έργο της Εκκλησίας μας με αρχηγό το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος μας λέει συνέχεια να προσφέρουμε στον κόσμο ότι μπορούμε και με όποιο τρόπο μπορούμε, είναι σπουδαίο.
Είναι γνωστό ότι η ενορία του Αγίου Παντελεήμονα έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό. Σε μηνιαία βάση δίνουμε 50 τσάντες με τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Αυτή τη δύναμη έχουμε και αυτό κάνουμε, παρόλο που δεν μπορούμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας, να πληρώσουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τους νεωκόρους και τους ιεροψάλτες. Ευτυχώς που έχουμε στήριγμά μας το δεσπότη, ο οποίος κατανοεί το πρόβλημα, τα βλέπει και τα ζει άλλωστε και ο ίδιος. Αν πάτε στη Μητρόπολη θα εκπλαγείτε με όσα γίνονται εκεί, με τον κόσμο που περνάει να ζητήσει κάποια βοήθεια. Από τη δική μας ενορία περνούν κάθε μέρα τουλάχιστον 10-15 άτομα που ζητούν βοήθεια.
Θέλω να ευχαριστήσω το μεγάλο ψαρά, τον άνθρωπο, τον καπετάν Τσετίν Καραοσμάν, ο οποίος αφιλοκερδώς προσφέρει. Δεν είναι μόνο τα ψάρια που δίνουμε εδώ στην εκκλησία. Προσφέρουμε και στα σπίτια. Μέσα από τη καρδιά μου τον ευχαριστώ πολύ. Γι’ αυτό ο θεός του δίνει απλόχερα όλα τα καλά σε αυτόν και στην οικογένειά του».


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου