Θωρακισμένες πόρτες αγοράζουν οι Ροδίτες!

Χάσαμε και τον ύπνο μας...πάνε οι παλιοί καλοί καιροί που έφευγες και απλά έλεγες στον γείτονα ρίχνε μια ματιά!!
Τοποθετούν και συναγερμούς, κάγκελα στα παράθυρα, ενώ προμηθεύονται και σκυλιά – φύλακες, ειδικά όσοι διαμένουν εκτός πόλης. Τρομάζει η εγκληματικότητα…

Ο φόβος και η ανησυχία στην κοινωνία της Ρόδου, εξαιτίας της αυξανόμενης εγκληματικότητας, είναι πραγματικός ή πρόκειται για εκτιμήσεις που κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο; Και πώς μπορεί αυτό να στοιχειοθετηθεί, ώστε να μην λέει ο καθένας ό,τι θέλει;
Λοιπόν και φόβος υπάρχει και ανησυχία υπάρχει. Και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό προκύπτει από τα βασικά μέτρα ασφαλείας που μπορεί να λάβει ο κάθε πολίτης για να προστατεύσει το σπίτι του και την οικογένειά του.
Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι οι πολίτες φοβούνται εξ αιτίας της δράσης των πάσης φύσεως κακοποιών, είναι το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός έσπευσε (και σπεύδει) να αντικαταστήσει την πόρτα στην κύρια είσοδο του σπιτιού του, με θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας που οι διαρρήκτες πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να παραβιάσουν.
Τον τελευταίο χρόνο οι αγορές και τοποθετήσεις θωρακισμένων πορτών ασφαλείας εκτινάχθηκαν στα ύψη. Όσοι διαθέτουν χρήματα δεν το σκέφτονται καθόλου, προκειμένου να μην ξυπνήσουν ένα βράδυ και να βρουν τους κλέφτες να κυκλοφορούν στο σπίτι τους, με ό,τι μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και για την ίδια τη ζωή τους!
Όσοι δε κατοικούν εκτός πόλης, σε περιοχές με λίγα σπίτια, όχι μόνο πόρτες ασφαλείας τοποθετούν, αλλά παίρνουν και επί πλέον μέτρα ασφαλείας, όπως σιδερένια κάγκελα στα παράθυρα, συναγερμούς, αυτόματους προβολείς με φωτοκύτταρο, ακόμη και σκύλους φύλακες αγοράζουν και μάλιστα σε πολύ υψηλές τιμές, αφού είναι εκπαιδευμένοι ως φύλακες.
Αυτά μέχρι στιγμής, διότι δεν αποκλείεται, όπως πάνε τα πράγματα, να χρειασθούν και όπλα που θα πυροβολούν ό,τι κινείται με τη χρήση αυτόματων μηχανισμών!
Όπως δήλωσαν στο «Rodosalarm» έμποροι που διαθέτουν στην αγορά πόρτες ασφαλείας, συναγερμούς, και καγκελόφραχτα παράθυρα, σπίτι καινούργιο δεν τελειώνει αν δεν τοποθετηθούν τα εν λόγω …αξεσουάρ, αλλά η ίδια κίνηση παρατηρείται και στα σπίτια με τις απλές πόρτες.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου