ΑΙΣΧΟΣ: Επί έξι μήνες η ΔΕΗ κλέβει τους Ροδίτες με το νυχτερινό ρεύμα!


ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ

Πανάκριβο το μηχάνημα για τη λειτουργία του συστήματος, παρελήφθη, αλλά ο προμηθευτής δεν το θέτει σε λειτουργία! Και τώρα πώς θα επιστραφούν τα κλεμμένα ευρώ...;
Εδώ και μήνες έχει εγκατασταθεί ο νέος εξοπλισμός του νυχτερινού ρεύματος στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ιαλυσό και παρά τις όποιες οχλήσεις στη κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, δεν τίθεται σε λειτουργία. Όπως είναι γνωστό, το παλιό σύστημα που βρισκόταν στον υποσταθμό του Αφάντου υπέστη βλάβη από κεραυνό πριν από περίπου έξι μήνες. Η αντικατάστασή του θεωρήθηκε αναγκαία, καθώς δεν ήταν εφικτή η αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστη και έτσι δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα μέτρησης στην κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος.
Παρόλο που το πολυδάπανο νέο σύστημα τοποθετήθηκε εδώ και καιρό, δεν έχει ενεργοποιηθεί από τον προμηθευτή για άγνωστους λόγους. Και ενώ οι καταναλωτές πιέζουν, καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται «φουσκωμένοι», δεν έγινε ακόμη γνωστό πότε και αν θα λειτουργήσει το νυκτερινό ρεύμα.
Δηλαδή η ΔΕΗ εδώ και έξι ολόκληρους μήνες κλέβει εν ψυχρώ τους καταναλωτές ολόκληρου του νησιού της Ρόδου, αλλά ρίχνει τις ευθύνες στον εργολάβο – προμηθευτή του συστήματος, του οποίου μάλιστα η αγορά είναι πανάκριβη. Και φυσικά η κλοπή σε χρήμα αθροιστικά, επί έξι ολόκληρους μήνες, είναι πολύ μεγάλη έστω κι’ αν δεν είναι δυνατό να υπολογισθεί ακριβώς. Μπορεί όμως να υπολογισθεί κατά προσέγγιση, αν δοθούν στη δημοσιότητα περυσινά στοιχεία της ίδιας περιόδου. Δηλαδή πόσο νυχτερινό ρεύμα κατανάλωσαν οι Ροδίτες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ποιο το κόστος σε χρήμα. Έτσι θα προκύψει με μια απλή αριθμητική πράξη το μέγεθος της κλοπής.
Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές της Ρόδου δικαιούνται να ζητήσουν πίσω τα επί πλέον χρήματα που πλήρωσαν φέτος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τη μειωμένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αλλά από ποιόν θα ζητήσουν τα κλοπιμαία; Από τη ΔΕΗ φυσικά, διότι δεν έχουν καμιά σχέση με τον εργολάβο προμηθευτή που εγκατέστησε το σύστημα και ακόμη δεν τέθηκε σε λειτουργία, ενώ δεν είναι γνωστό και πότε θα τεθεί σε λειτουργία. Από κει και πέρα η ΔΕΗ ας κάνει καλά με τον προμηθευτή της.
Το γεγονός αυτό θέτει υπό επανεξέταση τις προθέσεις της ΔΕΗ (και τις απειλές της) ότι θ’ αρχίσει να κόβει το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Από τη στιγμή που η ΔΕΗ κατελήφθη να λειτουργεί ως κλέφτης σε βάρος του συνόλου των καταναλωτών, έχασε κάθε νομικό και ηθικό έρεισμα να ζητά από τους άλλους και μάλιστα άνεργους και φτωχούς να πληρώσουν γιατί αλλιώς θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Κοινώς, η ΔΕΗ, συλληφθείσα ως κλέπτουσα οπώρας, δεν δικαιούται ούτε να ομιλεί, πολύ σε περισσότερο να απειλεί!
Στο μεταξύ η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ρόδου, καταγγέλλει τη ΔΕΗ για τη μη λειτουργία του νυχτερινού τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο και με ανακοίνωσή της εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το γεγονός αυτό, που επιβαρύνει τους καταναλωτές. Η διοίκηση της Ένωσης ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του νυχτερινού τιμολογίου από τη ΔΕΗ και να επιστραφούν στους καταναλωτές τα χρήματα που έχουν καταβάλλει στο διάστημα που αυτή η υπηρεσία δεν λειτουργεί.
«Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλά παράπονα από τους καταναλωτές, οι οποίοι ζητούν να λειτουργήσει το νυχτερινό τιμολόγιο ξανά, καθώς οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι. Ελπίζουμε πριν να μπει ο χειμώνας να έχει τακτοποιηθεί το θέμα αυτό, γι’ αυτό θελήσαμε να ασκήσουμε πίεση», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης και αντιπρόεδρος του ΕΚΡ, Ηλίας Μπούκλας.
rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου