Θερίζει ο καρκίνος στη Ρόδο!


Δεν κάνει διακρίσεις ηλικιακές, ούτε ως προς την ποιότητα ζωής του κάθε ανθρώπου. Αυξάνονται τα κρούσματα όλων των μορφών και μάλιστα εκείνα με επιθετικά χαρακτηριστικά..!
Έκπληκτοι δηλώνουν γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου, αλλά και ιδιώτες γιατροί, καθώς και διαγνωστικά κέντρα, εξ αιτίας της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά, αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα εν λόγω στοιχεία του νοσοκομείου δεν αποτυπώνουν την όλη πραγματικότητα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προσβάλλονται από την επάρατο και σπεύδουν αμέσως σε νοσοκομεία των Αθηνών, όπως και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός που να μην δηλώνει έκπληξη, ανησυχία και απορία για την ραγδαία αύξηση των καρκίνων στη Ρόδο. Το ίδιο ισχύει και με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, όπως και τα ακτινολογικά – διαγνωστικά κέντρα, που η Ρόδος διαθέτει από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στους γιατρούς, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, είναι ότι ο καρκίνος χτυπά παντού, σε όλα τα ζωτικά όργανα, σχεδόν με την ίδια συχνότητα. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, είναι μεγάλο το ποσοστό των καρκίνων με επιθετική μορφή, όπως χαρακτηρίζονται, καθότι εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο ισχύει και με την ηλικία των ασθενούντων, ότι δηλαδή η ασθένεια δεν κάνει πλέον καμιά διάκριση – ούτε και ηλικιακή.
Ούτε το νοσοκομείο, ούτε οι γιατροί, ούτε τα διαγνωστικά κέντρα μπορούν να μιλήσουν με αριθμούς, αλλά με την εμπειρία τους κάνουν λόγο για «μεγάλα ποσοστά αύξησης των καρκίνων στη Ρόδο την τελευταία δεκαετία, ενώ παρατηρείται πρόσθετη αύξηση από χρόνο σε χρόνο.
Για τα αίτια που προκαλούν αυτή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου (που δεν παρατηρείται μόνο στη Ρόδο), όλοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια, απάντηση δεν μπορεί να δώσει ακόμη το σύνολο της ιατρικής επιστήμης. Όλα όσα λέγονται για μόλυνση της ατμόσφαιρας, για κακή διατροφή, ια το σύγχρονο τρόπο ζωής, το άγχος κ.λ.π., δεν στηρίζονται σε καμιά επιστημονική μελέτη. Άλλωστε, λένε οι γιατροί, αν γνωρίζαμε τα αίτια που προκαλούν τις διάφορες μορφές καρκίνου, εύκολα οι ερευνητές θα ανακάλυπταν και το φάρμακο της θεραπείας τους.
Επί του παρόντος, εκείνο που συμβαίνει είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάσχεση της επάρατης, αλλά αύξησή της!
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου