Τόνοι απορριμμάτων στην πόλη

Έκπληκτη έχει μείνει η νέα τριανδρία που ανέλαβε τον τομέα καθαριότητας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Περδίκης και οι κ.κ. Ηλίας Μπούκλας και Βασίλης Ψυλλάκης...
που τον συνεπικουρούν, με τα όσα διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση αυτές τις λίγες ημέρες που έχουν αναλάβει! 

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα, κατά κάποιον τρόπο, τεχνικά και δυσλειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας αλλά και τη συμπεριφορά των ίδιων των πολιτών στον θεμελιώδη αυτό τομέα της καθημερινότητάς τους-εξού και η ανακοίνωση-κάλεσμα του κ. Περδίκη προς τους πολίτες η οποία δημοσιοποιήθηκε προχθές. 

Καταρχήν, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τους εργαζόμενους, από τα πρώτα πράγματα που «ανακάλυψαν» ήταν…μικρούς ΧΥΤΑ που έχουν “ξεφυτρώσει” μέσα στην πόλη! 

Η ρίψη μπαζών «όπου να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι» φαίνεται ότι είναι το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάστηκε η νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου αυτές τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν 4 με 5 συνεργεία που βρίσκονται έξω σε καθημερινή βάση για τη δουλειά αυτή και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό ογκωδών αντικειμένων που μαζεύουν εντοπίζεται στην πόλη. 

Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους αφού το κάθε φορτηγό κάνει περίπου 15 δρομολόγια καθημερινά και λαμβάνοντας υπόψη τη χωρητικότητά τους, υπολογίζεται ότι μαζεύουν 8 με 10 τόνους ογκωδών αντικειμένων κάθε μέρα!

Η Αντιδημαρχία έχει «επιστρατεύσει» και φορτωτή αλλά καθημερινά οι αρμόδιοι δεν παύουν να εκπλήσσονται: Προσπαθώντας να «διαβάσουν» σε πρώτη φάση τις συνήθειες των πολιτών, έχουν διαπιστώσει ότι ογκώδη αντικείμενα αφήνονται οποιαδήποτε ώρα, έξω από τους κάδους, ακόμη και μόλις περάσει το απορριμματοφόρο, ότι στους Αγίους Αποστόλους υπήρχαν…τόνοι απορριμμάτων στην περιοχή όπου υπήρχε ο καταυλισμός των αθίγγανων κτλ. 

Έτσι, η Αντιδημαρχία προσανατολίζεται να εφαρμόσει αυστηρά τον καινούργιο κανονισμό για την καθαριότητα ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης και αναμένεται να είναι έτοιμος σε περίπου ένα μήνα, οπότε και θα έρθει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Μάλιστα, σ’ αυτόν αναμένεται να περιλαμβάνονται πρόστιμα για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται (σ.σ. πότε θα βγάζουν έξω τα απορρίμματα τους, πως κτλ.) Όμως, οι αρμόδιοι δεν θα σταματήσουν εκεί. Εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση είναι διατεθειμένοι ακόμη και να ανακοινώνουν την απομάκρυνση των κάδων σε αρκετή απόσταση από τις περιοχές που δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός και να αφήνουν τα σκουπίδια αμάζευτα! 
Οι ιδιώτες στο δ.σ. 

Εν τω μεταξύ, έρχεται για έγκριση στο δ.σ., στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής 1η Φεβρουαρίου, για…πολλοστή φορά, η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για ιδιωτικοποίηση μέρους του έργου της στις τουριστικές περιοχές. 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτέλεσε πηγή έντασης και «κόντρας» μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων με αποκορύφωμα την εμπόδιση συνεδρίασης του δ.σ. που περιελάμβανε το συγκεκριμένο θέμα. 

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές των εργαζομένων, έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση και θα τοποθετηθούν ενώ η Δημοτική Αρχή έχει διαβεβαιώσει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν κινδυνεύει κανένας τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση που έρχεται την Παρασκευή αναμένεται να είναι πιο αναλυτική από την προηγούμενη-η οποία είχε χαρακτηριστεί από τη μειοψηφία ως πρόχειρη-και θα αναφέρει κατηγορηματικά τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων. 

Χθες, τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, είχαν συνάντηση ο κ. Περδίκης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ. κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Αντιδήμαρχος του παρέδωσε την εισήγηση και τον ενημέρωσε επίσημα ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να φέρει το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του δ.σ., με στόχο προφανώς να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
rodiaki.
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου