Είκοσι χρόνια «έριξε» το Εφετείο σε δύο Αλβανούς


Βαριές «καμπανιές» στα δύο από τα οχτώ μέλη της σπείρας που κατηγορούνταν για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών...
κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, χρηματοδότησης και εποπτείας της, της παροχής εντολών και οδηγιών σε μέλη της, έριξε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Ειδικότερα στους κατηγορούμενους Β.Α 27 ετών υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού και Κ.Ε 28 ετών υπήκοος Αλβανίας επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των 10 χρόνων στον καθένα, ενώ οι υπόλοιποι έξι αθωώθηκαν. Οι δύο Αλβανοί που καταδικάστηκαν θα οδηγηθούν στις φυλακές της Κω, ενώ άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Τριμελές Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2011 μετά από τις πληροφορίες που περιήλθαν ότι ο Κ. E. κατ’ εντολή του έγκλειστου στις φυλακές της Κω P. A. κατείχε και διακινούσε ηρωίνη σε τοξικομανείς του νησιού. Ο τελευταίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος την 22α Σεπτεμβρίου 2011 για εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κ. E. αγόραζε τις ποσότητες ηρωίνης που διακινεί από τον Β. A.
Από την έρευνα των αστυνομικών φέρεται να προέκυψε ότι οι 4 πρώτοι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αρχηγό τον Β. A. και υπαρχηγό τον έγκλειστο στις φυλακές P. A..
Από έρευνα που διενεργήθηκε μέσω των εταιριών «WESTERN UNION» και ΕΛ.ΤΑ, προέκυψε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως την 1η Ιουλίου 2011, απέστειλε σε διάφορα άτομα, κυρίως Αλβανικής υπηκοότητας, χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 23.590 ευρώ. Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών 22 γραμμαρίων, ζυγαριές ακριβείας, εννέα κινητά τηλέφωνα και το συνολικό ποσό των 5.095 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι συνήγορος των κατηγορουμένων Χ.Τ 27 ετών υπήκοος Αλβανίας και Τ.F 29 ετών υπήκοος Αλβανίας που αθωώθηκαν ήταν ο δικηγόρος Στέλιος Αλεξανδρής.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου