Κάρφωμα στο ΣΔΟΕ και στο βάθος οι εκλογές…


Συντροφικά μαχαιρώματα για να εξουδετερωθεί πιθανή υποψηφιότητα Χατζηδιάκου και να ανοίξει ο δρόμος για τους «εκλεκτούς»! Η περίπτωση του Γ. Γιαννόπουλου και το πονηρό «μεγάλο ψάρι»…
Για συντροφικά μαχαιρώματα και μάλιστα πολύ βαθιά και καλά μελετημένα, κάνουν λόγο τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, αναφορικά με τη διαρροή του ονόματος του αντιπεριφερειάρχη Δωδ/σου Φώτη Χατζηδιάκου, μέσω του γνωστού καναλιού του ΣΔΟΕ, ως εμπλεκόμενου σε φοροδιαφυγή και ύποπτο πλουτισμού. Ίδια μαχαιριά εκτιμάται ότι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των Γ. Γιαννόπουλου και Αλ. Παππουρά.
Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται να «δέσουν» με ενδείξεις, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ο Φώτης Χατζηδιάκος εδώ και πολύ καιρό. Στόχος της συντροφικής μαχαιριάς είναι η εξουδετέρωσή του ενόψει των εκλογών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις οποίες, κατά πάσαν πιθανότητα θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη, όπως και άλλη φορά έγραψε το Rodosalarm.
Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η περίπτωση του Γ. Γιαννόπουλου, ενώ ο Αλέκος Παπουράς τιμωρείται γιατί για μακρό χρονικό διάστημα δεν ήταν υπάκουος: ήταν το χρονικό διάστημα που έγινε η σε βάρος του καταγγελία στο ΣΔΟΕ.
Ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι πότε έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος των Χατζηδιάκου και Γιαννόπουλου, διότι βέβαια δεν έγιναν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη.
Στον Γ. Γιαννόπουλο μπορεί να καταλογισθεί ο,τιδήποτε ως προς την οικονομική διαχείριση του Δήμου στη διάρκεια της θητείας του ως δημάρχου, ακόμη και κινήσεις και αποφάσεις στα όρια της νομιμότητας, αλλά κανένας δεν πιστεύει ότι …πλούτισε παρανόμως! Και τούτο διότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν πλούτισε ούτε παρανόμως, αλλά ούτε και νομίμως.
Από την άλλη πλευρά ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος είναι δικηγόρος επί 30 χρόνια, χειρίζεται μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις, είναι νομικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίας και φυσικό είναι να απέκτησε περιουσία – μικρή ή μεγάλη, δεν έχει σημασία. Ταυτόχρονα, η σύζυγός του είναι συμβολαιογράφος επί 25 και πλέον χρόνια και όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό σε ό,τι αφορά τα εισοδήματά της και την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από κοινού με το σύζυγό της.
Την ίδια στιγμή είναι αλήθεια ότι ο Φ. Χατζηδιάκος στα 14 χρόνια που ασχολείται με την τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού (Νομαρχία και Περιφέρεια), ουδέποτε διαχειρίσθηκε δημόσιο χρήμα. Άρα δεν είναι δυνατό να πλούτισε ως πολιτικό. Αν πλούτισε ως επαγγελματίας, μαζί με τη σύζυγό του, έκανε πολύ καλά, φτάνει βέβαια να πλήρωνε τους φόρους του. Όπως δε ο ίδιος βεβαιώνει με δημόσια δήλωσή του, ουδέποτε είχε πρόβλημα με την Εφορία και τις φορολογικές υποχρεώσεις του, αν και ελέγχθηκε πολλές φορές – η τελευταία ήταν τον περασμένο Ιούλιο.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, προκαλεί πολλές απορίες και γεννά υποψίες η διαρροή των τριών ονομάτων, ενώ ο έλεγχος, που υποτίθεται ότι γίνεται, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί!
Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Σημασία έχει ότι το ΣΔΟΕ κινήθηκε μετά από καταγγελίες, οι οποίες έχουν τη γένεσή τους σε σκοτεινά κομματικά παρασκήνια, με σκοπό την πολιτική εξουδετέρωση πρωτίστως του Φ. Χατζηδιάκου και δευτερευόντως του Γ. Γιαννόπουλου. Γι’ αυτό και πολλοί δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για πολιτική πισώπλατη συντροφική μαχαιριά, ώστε ένας ένας …επικίνδυνος υποψήφιος για την Περιφέρεια, να βγαίνουν από τη μέση, ώστε στο τέλος να προωθηθούν οι εκλεκτοί συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων.
Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό κλίμα κανιβαλισμού, το ΣΔΟΕ διαδραματίζει περίεργο ρόλο, κυρίως δε διότι ανακοινώνει ονόματα πριν καν ολοκληρώσει την οποιαδήποτε έρευνα, που υποτίθεται ότι διεξάγει. Ας περίμεναν οι αρμόδιοι του ΣΔΟΕ να ολοκληρωθούν οι έρευνές τους για κάθε ύποπτο και μετά ας ανακοίνωναν τα τεκμηριωμένα ευρήματά τους.
Έτσι, τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες για Χατζηδιάκο, Γιαννόπουλο και Παπουρά δεν έπεισαν κανέναν, αντίθετα ενίσχυσαν τις υποψίες ότι κάποιοι κρύβονται από πίσω, κάποιοι ειδικευμένοι στα συντροφικά μαχαιρώματα.
Θα αποδειχθεί δε σίγουρα ότι πίσω από τις συντροφικές μαχαιριές, ειδικά αυτήν κατά του Φ. Χατζηδιάκου, κρύβεται το μεγάλο ψάρι της φοροκλοπής και του ύποπτου πλουτισμού, που ξέρει να κρύβεται πολύ καλά. Αλλά για πόσο ακόμη;
Υ.Γ. Ι: Όταν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος Καμείρου, ο Φ. Χατζηδιάκος, από τα’ Απόλλωνα ήταν σφοδρός πολέμιός μου.
Υ.Γ. ΙΙ: Από άλλες δημοσιογραφικές θέσεις ο Γ. Γιαννόπουλος υπέφερε από τη σκληρή κριτική μου για το λάσκο στην οικονομική διαχείριση του Δήμου και για ορισμένους συνεργάτες του που τους άφησε, καλή τη πίστη να λειτουργούν κατά βούληση. Ποτέ όμως δεν πέρασε από το νου κανενός η σκέψη για ιδιοτέλεια και προσωπικό πλουτισμό.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, δεν τίθεται θέμα συνηγόρου υπερασπίσεως και του ενός και του άλλου. Όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτός τέτοιου είδους κανιβαλισμός, και μάλιστα με δράστες ορισμένα μεγάλα ψάρια.
Για τα μεγάλα ψάρια υπάρχει και η κατάλληλη απόχη. Οσονούπω θα χρησιμοποιηθεί και η λαχτάρα τους θα είναι εξ ίσου μεγάλη…
Θανάσης Μαρασιώτης

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου