Στο εδώλιο για το θάνατο νέου από ναρκωτικά

Με την υπόθεση 38χρονου που κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση θα ασχοληθεί για δεύτερη φορά στη προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. 
Πρόκειται για την υπόθεση θανάτου του Σταμάτη Ορφανού από τη χρήση του ναρκωτικού φαρμάκου Durojesic στις 5 Οκτωβρίου 2002. 

Για αυτήν την υπόθεση ο 38χρονος στις 18 Μαΐου 2010 είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών χωρίς ελαφρυντικά και με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Όμως στις 2 Νοεμβρίου 2010 το δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 38χρονο, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Καβουριού. Ως πολιτική αγωγή παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος για λογαριασμό της οικογένειας Ορφανού, η οποία και προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αρείου Πάγου το οποίο το 2011 με απόφαση του αναίρεσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου με το σκεπτικό ότι αυτή (η απόφαση) δεν ήταν εμπεριστατωμένη ως προς την αιτιολογία της και ασαφής ως προς το αν ο κατηγορούμενος μπορούσε να αντιληφθεί την πράξη του. 

Έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στη προσεχή του συνεδρίαση αρχές Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του θανόντος υπέβαλε μήνυση κατά του 38χρονου πρώην χρήστη φίλου του, κατά ενός ιατρού του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου και κατά δύο φαρμακοποιών, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε το 2007 απήλλαξε από την κατηγορία τον ιατρό ένεκα εκκρεμοδικίας και τους δύο φαρμακοποιούς σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν στοιχεία.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου