Κατηγορείται για ψευδή χρησικτησία 10 στρεμμάτων

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας βρίσκεται από χθες 72χρονος ο οποίος αναζητούνταν ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση ψευδούς χρησικτησίας για ακίνητο περίπου 10 στρεμμάτων μεγάλης αξίας στην περιοχή Κανδυλί στους Τρεις. 
Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ωστόσο σε βάρος του 72χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ρόδου, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε με το βούλευμα που εξεδόθει από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου. 

Χθες ο 72χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιάννη Ρωμαίο προσήχθη αυτουβούλως ενώπιον των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, τονίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα δεν απέφευγε την σύλληψη του αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια στην Αυστραλία μετέβη εκεί προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες συνταξιοδότησης του. Για το λόγο αυτό και ήταν αδύνατον να εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την υπόθεση. 

Τελικά χθες με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
Σημειώνεται πως η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται και ένας 68χρονος, έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση χρονολογείται πριν από επτά χρόνια περίπου, οπότε και ο 72χρονος κίνησε τη διαδικασία χρησικτησίας για ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Κανδυλί έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων και συνολικής αξίας άνω των 650.000 ευρώ. 

Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προχώρησε στην πώληση του ακινήτου στον 68χρονο έναντι περίπου 30.000 ευρώ. Ωστόσο το ακίνητο ανήκε σε δέκα περίπου δικαιούχους οι οποίοι και άρχισαν δια μέσου των δικηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Πέτρου Τσούλλου να ερευνούν την υπόθεση. 

Σε βάρος του 72χρονου και του 68χρονου ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και λίγο καιρό αργότερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο ο 72χρονος, ενώ ο 68χρονος αγοραστής απαλλάχθηκε. 

Ωστόσο στο βούλευμα αυτό άσκησε έφεση ο αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Καντζίδης ο οποίος στην πρόταση του – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συνέργειας μεταξύ των δύο ανδρών για αυτό και θα πρέπει και οι δύο να παραπεμφθούν σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. 

Η πρόταση του κ. Εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας αποφάσισε με βούλευμα του που εξέδωσε στις 3 Απριλίου 2012 τόσο ο 72χρονος όσο και ο 68χρονος να καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο ανδρών είναι οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Ιωάννης Ρωμαίος. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος του 68χρονου και του 72χρονου έχουν γίνει και αγωγές για την ακύρωση της χρησικτησίας οι οποίες και αναμένεται να εκδικαστούν από τα αστικά δικαστήρια το επόμενο διάστημα.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου