Προφυλακίστηκε ο 26χρονος ροδίτης που κατηγορείται για ληστείες και κλοπές

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του 26χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για δύο ληστείες σε βάρος γυναικών αλλά και για κλοπές ταμάτων από εκκλησίες της περιοχής μας.
 Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 20χρονος ο οποίος κρατείται προκειμένου να απολογηθεί σήμερα. 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα για αυξημένα κρούσματα αρπαγής τσαντών στη πόλη της Ρόδου. 

Όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών αυτών, οι δράστες χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο, προσέγγιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές στην πόλη της Ρόδου και αφαιρούσαν από την κατοχή τους τσάντες με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Σε δυο μάλιστα περιπτώσεις, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, ασκώντας βία στα θύματα τους τα έριξαν στο έδαφος και τα τραυμάτισαν. 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προσήγαγαν στις 2 Φεβρουαρίου 2013 τους δυο κατηγορούμενους οι οποίοι εξεταζόμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και υπέδειξαν εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή Μόντε Σμιθ όπου είχαν αποκρύψει μια κλεμμένη τσάντα. 

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες διέπραξαν τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών: 
• Την 30-01-2013 και περί ώρα 16,10’ στην Παλιά πόλη της Ρόδου, ασκώντας βία αφαίρεσαν την τσάντα από 43χρονη ημεδαπή, την οποία έριξαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί 

• Την 30-01-2013 και περί ώρα 16,25 στην πόλη της Ρόδου, αφαίρεσαν την τσάντα από 41χρονη γυναίκα, αλλά καταδιώχθηκαν από ιδιώτη με δίκυκλο, ο οποίος κατάφερε να τους αποσπάσει την κλεμμένη τσάντα και την παρέδωσε στην παθούσα 

• Την 30-01-2013 και περί ώρα 16,35 στην πόλη της Ρόδου, αφαίρεσαν την τσάντα από 21χρονη ημεδαπή και τράπηκαν σε φυγή 
• Την 30-01-2013 το μεσημέρι στην Ιαλυσό Ρόδου, αφαίρεσαν ιερά αφιερώματα και αντικείμενα λατρείας από το ιερό Ιερού Ναού. Τα εν λόγω αντικείμενα τα επέστρεψαν αργότερα οι ίδιοι στο Ναό. 

• Την 29-01-2013 περί ώρα 18,15’ στην πόλη της Ρόδου, ασκώντας βία αφαίρεσαν την τσάντα από 43χρονη ημεδαπή, την οποία έριξαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί 
• Την 16-01-2013 και περί ώρα 21,20’ στην πόλη της Ρόδου, αφαίρεσαν την τσάντα από 52χρονη ημεδαπή και τράπηκαν σε φυγή 

Επίσης κατασχέθηκε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες καθώς και μια τσάντα η οποία αποδόθηκε στη δικαιούχο. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες καθώς και το δίκυκλο που χρησιμοποιούσαν αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου. 

Πράγματι χθες το μεσημέρι ο 26χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε πως είναι χρόνια εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως ότι έκανε ήταν υπό την επήρεια ουσιών. 
Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 26χρονου.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου