ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πλήρωσε με 2.770 κέρματα τις κλήσεις του!


Με ένα… τσουβάλι κέρματα προσήλθε χθες το πρωί στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ένας 45χρονος επιχειρηματίας του νησιού μας, προκειμένου έτσι να εξοφλήσει...
δύο κλήσεις παράνομης στάθμευσης από την δημοτική αστυνομία, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια!

Ο υπάλληλος του Δήμου της Ρόδου, (σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή») που παρέλαβε τις τσάντες με τα 2.770 κέρματα, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν ο συμπολίτης μας τον ενημέρωσε ότι στις τσάντες αυτές που υπολογίζεται ότι ζύγιζαν πάρα πολλά κιλά, βρίσκονταν τόσες χιλιάδες κέρματα τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό μόλις των… 60 ευρώ που ήταν οι δύο κλήσεις που είχαν βεβαιωθεί από χρόνια.

Τα χρήματα αυτά, αντιστοιχούσαν:
Σε 1.350 κέρματα των δύο λεπτών
950 κέρματα του ενός λεπτού και
470 κέρματα των πέντε λεπτών αντίστοιχα.

«Οι παραβάσεις αυτές που βεβαιώθηκαν – είπε μιλώντας στη «Ρ» ο συμπολίτης μας, ήταν άδικες και παράτυπες. Στο αυτοκίνητο που βεβαιώθηκαν, υπήρχε ειδική κάρτα ελευθέρας η οποία δεν ήταν τοποθετημένη εκείνες τις μέρες. Όταν στη συνέχεια έγινε η επίδειξη της κάρτας, σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Ρόδου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον τότε αντιδήμαρχο, ότι η υπόθεση θα τακτοποιηθεί.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τις χιλιάδες περιπτώσεις κλήσεων που εξελίχθησαν στη συνέχεια για αντίστοιχο αριθμό ιδιοκτητών οχημάτων.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος της χθεσινής περίπτωσης, είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος της Ρόδου, χρωστάει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ περίπου τα οποία περιμένει να εισπράξει εδώ και πολλά χρόνια αλλά μάταια.

Σε δηλώσεις του στη «Ρ» ο ίδιος σημείωσε επίσης, ότι έχει ακόμα μια μεγάλη οφειλή προς το Δήμο της Ρόδου: Αυτήν του δημοτικού φόρου, που ετοιμάζεται να την εξοφλήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες. Χωρίς να διευκρινίσει πάντως, το αν κι αυτή η εξόφληση θα γίνει σε… κέρματα.!
Πλήρωσε με 2.770  κέρματα τις κλήσεις του!

Μιχάλης Μαστής.

Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου