ΣΟΚ: Αιματηρό «έπαθλο» με 35 νεκρούς στη Δωδεκάνησο σε τροχαία ατυχήματα!


Από την 6η θέση το 2011, ανεβήκαμε στην 5η θέση το 2012! Και το 2013 δεν ξεκίνησε καλά. Από τους πιο επικίνδυνους δρόμους Ασγούρου – Κολύμπια...
Στο κόκκινο βρίσκεται η Δωδεκάνησος από πλευράς επικινδυνότητας, όσον αφορά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με πανελλήνια μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αφορά το 2012.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη η Δωδ/σος κατατάσσεται στην 5η θέση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, με35 νεκρούς! Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια παγιωμένη κατάσταση, αφού οι μελέτες του ίδιου Πολυτεχνείου γίνονται σε ετήσια βάση και βελτίωση δεν σημειώνεται. Αντίθετα, το 2012 η θέση της Δωδ/σου επιδεινώθηκε, αφού από την 6η σειρά το 2011, αναβαθμίσθηκε στην 5η σειρά το 2012.
Το «παρήγορο» στοιχείο είναι ότι το 2010 η Δωδ/σος βρίσκονταν στην 1η σειρά, αλλά φαίνεται ότι ξανάρχισε η ανοδική τροχιά προς τα θλιβερά ρεκόρ.
Το 2012, εκτός από τους 35 νεκρούς, σημειώθηκαν 47 σοβαρά τραυματίες και 237 ελαφρά τραυματίες.
Πρόσφατα άλλωστε η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα δικά της στοιχεία, ειδικά για τη Ρόδο, κατατάσσοντας την Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου από τα’ Ασγούρου μέχρι τα Κολύμπια, στους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας!
Είναι, εξ άλλου ανησυχητικό ότι το 2013 έχουν ήδη σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με ανθρώπινα θύματα, τόσο στη Ρόδο όσο και σε άλλα νησιά της Δωδ/σου.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτη, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Λευκάδα, τη δεύτερη η Χαλκιδική, την Τρίτη οι Κυκλάδες, την τέταρτη η Αρκαδία, ενώ η περιοχή της Αττικής βρίσκεται στην 8η θέση και της Θεσσαλονίκης στην 24η θέση.
Τα παραπάνω βασίζονται στην ετήσια Eκθεση του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον χαρακτηρισμό της επικινδυνότητας και την ταξινόμηση των περιφερειακών ενοτήτων (πρώην νομών) της Ελλάδας, σύμφωνα με τα τροχαία ατυχήματα που έχουν καταγραφεί το 2012.
Την έρευνα επιμελήθηκαν ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Αudencia Nantes School of Management, Ακαδημαϊκός, Royal Academy of Economics and Finance Sciences of Spain Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ο διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχαήλ Νικολαράκης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Δούμπος.
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ.GR

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου