ΣΟΚ: Ο γείτονας οργάνωσε την ληστεία 77χρονης Αρχαγγελίτισσας


Θύμα απόπειρας ληστείας η οποία φέρεται να οργανώθηκε από τον γείτονα της, έπεσε 77χρονη Αρχαγγελίτισσα, την οποία οι αλλοδαποί....
δράστες φίμωσαν προκειμένου να αρπάξουν ότι πολύτιμο έβρισκαν!

Πρόκειται για 44χρονο Έλληνα κάτοικο Αρχαγγέλου, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, σε συνεργασία με τρεις αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, οργάνωσε την όλη διάρρηξη στο σπίτι της ηλικιωμένης Αρχαγγελίτισσας, η οποία έμενε δίπλα του!

Μάλιστα ο ίδιος ο 44χρονος μετέφερε τους δύο από τους τρεις δράστες με το αυτοκίνητό του μέχρι το σπίτι της γειτόνισσας του, η οποία έζησε τον απόλυτο τρόμο βλέποντας δύο άνδρες να εισβάλλουν στο χώρο της και να την ακινητοποιούν κλείνοντας το στόμα της προκειμένου να σταματήσει να φωνάζει βοήθεια!

Η ηλικιωμένη γυναίκα σε κατάσταση σοκ, ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τον εφιάλτη που έζησε, ενώ το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία η οποία παρακολουθεί άναυδη την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας!

Ήδη στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαγγέλου βρίσκονται ο 44χρονος Έλληνας και ένας εκ των τριών Αλβανών ηλικίας 23 ετών, ο οποίος φέρεται και ως ένας από τους δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι της 77χρονης! Και οι δύο κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων δύο Αλβανών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η όλη «επιχείρηση» των δραστών φέρεται να οργανώθηκε από τον 44χρονο ο οποίος και έκανε τις συνεννοήσεις με τους τρεις Αλβανούς για την διάρρηξη στο σπίτι της ηλικιωμένης στον Αρχάγγελο.

Όταν συμφωνήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες το «σχέδιο» τέθηκε σε εφαρμογή. Έτσι το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2013, ο 44χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητό του μάρκας Mercedes τους δύο Αλβανούς στο σπίτι της 77χρονης, ενώ ο 23χρονος (ο οποίος έχει συλληφθεί) μετέβη στη περιοχή του Αρχαγγέλου με δικό του όχημα μάρκας Citroen.

Εκεί ο 23χρονος μαζί με τον έναν συμπατριώτη του (που αναζητείται) μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης προκειμένου να την κλέψουν, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός έμεινε έξω και κρατούσε «τσίλιες». Η είσοδος ήταν εύκολη καθώς η πόρτα ήταν ανασφάλιστη. Όμως για κακή τους τύχη οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την 77χρονη η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια!

Τότε ένας εκ των δραστών ακινητοποίησε την ηλικιωμένη γυναίκα προκειμένου ο άλλος να ερευνήσει το χώρο. Μετά την ολοκλήρωση της «δουλειάς» οι τρεις Αλβανοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 23χρονου (Citroen) και κατευθύνθηκαν προς τ’ Αφάντου.

Κάπου στη διαδρομή οι δύο Αλβανοί που αναζητούνται αποβιβάστηκαν από το όχημα και ο 23χρονος συνέχισε μέχρι το χωριό όπου και λίγη ώρα αργότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαγγέλου, συνελήφθη.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 23χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την 77χρονη.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης και σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων, προσήχθη και συνελήφθη απογευματινές ώρες προχθές ο 44χρονος Έλληνας, γιατί – σύμφωνα με την αστυνομία- διαπιστώθηκε ότι έχοντας αρχηγικό ρόλο, οργάνωσε, κατεύθυνε τις ενέργειες και υπέδειξε στους Αλβανούς το σπίτι της ηλικιωμένης που πραγματοποίησαν την απόπειρα ληστείας.

Επίσης κατασχέθηκαν ως μέσα διάπραξης εγκλήματος:
• Δυο (2) αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων
• Ένα (1) ζευγάρι γάντια
• Ένα (1) κατσαβίδι
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Η αστυνομική έρευνα για το εντοπισμό των δυο Αλβανών που αναζητούνται συνεχίζεται, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο τυχόν εμπλοκής των κατηγορούμενων σε υποθέσεις κλοπών.

Πάντως όπως επισημαίνεται από ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε περιπτώσεις όπως αυτές, εγκληματικής ενέργειας που στρέφεται κατά ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, προκειμένου να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία έχει πέσει στην αντίληψη τους σχετικά με το περιστατικό, ενώ η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας θεωρούνται δεδομένα.

Είναι γνωστός
Γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας είναι ο 44χρονος Αρχαγγελίτης που φέρεται να «πρωταγωνιστεί» στην υπόθεση της απόπειρας ληστείας σε βάρος της 77χρονης γειτόνισσας του. Ο ίδιος είχε συλληφθεί και τον Δεκέμβριο του 2005 μαζί με 47χρονο και 29χρονο από τη Μαλώνα έχοντας στη κατοχή τους πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στις 12 Νοεμβρίου 2008 και είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες δια μέσου του δικηγόρου τους κ. Δημήτρη Ράπτη είχαν ασκήσει έφεση η οποία εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2011 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο και τους μείωσε κατά έξι μήνες τη πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στο καθένα με τριετή αναστολή για χρήση πλαστού εγγράφου.




Ο γείτονας οργάνωσε την ληστεία 77χρονης Αρχαγγελίτισσας
Ο γείτονας οργάνωσε την ληστεία 77χρονης Αρχαγγελίτισσας
rodiaki.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου