Χωρίς περιπολικά και μοτοσικλέτες η ΕΛΑΣ στη Ρόδο


Δεν υπάρχουν πιστώσεις για να αποκατασταθούν οι βλάβες και έτσι ακινητοποιούνται. Αν δεν βρεθεί λύση το καλοκαίρι η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη...
Μέχρι τώρα ήταν η Δημοτική Αστυνομία που ξέμενε από περιπολικά και μοτοσικλέτες, εξ αιτίας βλαβών ή έλλειψης καυσίμων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές φορές οι δημοτικοί αστυνόμοι χρειάσθηκε να βάλουν από τη τσέπη τους λεφτά είτε για να αποκαταστήσουν κάποια μικρή βλάβη, είτε για να προμηθευτούν βενζίνη.
Τώρα όμως ήρθε και η σειρά της ΕΛΑΣ, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δηλαδή περιπολικά εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών, το ίδιο και μοτοσικλέτες. Έτσι, σιγά σιγά ο στόλος της ΕΛΑΣ στη Ρόδο μειώνεται και σε λίγο οι αστυνομικοί δεν θα έχουν τρόπο να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, τα οποία μάλιστα είναι πολύ αυξημένα, εξ αιατίας της αύξησης της εγκληματικότητας, κυρίως δε των διαρρήξεων και κλοπών.
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ …ρετάρουν τόσο η δημοτική αστυνομία, όσο και η ΕΛΑΣ και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών σε περιπολικά και μοτοσικλέτες. Ήδη πολλά από αυτά τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα και ένα Θεός ξέρει αν και πότε θα βρεθούν χρήματα για να επισκευασθούν ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι ίδιοι οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν, πολλές φορές στο παρελθόν έβαλαν λεφτά και από τη τσέπη τους, αλλά τώρα δημοσίως δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον τέτοια δυνατότητα, καθώς οι μισθοί τους με τις συνεχείς περικοπές δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τα βασικά έξοδα των ιδίων και των οικογενειών τους.
Με αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που φυσικά είναι απαράδεκτη, το ερώτημα που ανακύπτει είναι «τί θα γίνει το καλοκαίρι, που η δουλειά των αστυνομικών αυξάνεται κατακόρυφα και κυριολεκτικά «τρέχουν και δεν προλαβαίνουν» σ’ ολόκληρο το νησί, που κινδυνεύει να μείνει χωρίς αστυνόμευση, φυσικά προς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση των πάσης φύσεως κακοποιών, οι οποίοι αλωνίζουν το νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν ενημερωθεί το τελευταίο δίμηνο, τρεις φορές εγγράφως. Μάλιστα τα έγγραφα χαρακτηρίζονται ως φωτιά, καθώς σ’ αυτά επισημαίνονται οι πολύ σοβαροί κίνδυνοι που θα προκύψουν το καλοκαίρι, αν δεν αποκατασταθούν οι βλάβες στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου