ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Φωτιά στα κρατητήρια της Ρόδου, έβαλαν σήμερα τα ξημερώματα τρεις κρατούμενοι που είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο για να δικαστούν για ποινικές τους υποθέσεις... 
Οι ίδιοι κρατούμενοι είχαν προκαλέσει και άγριες φασαρίες μισοπέλαγα. 
Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των αστυνομικών και σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για στάση, εμπρησμό, αντίσταση και εξύβριση! 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΑΝ ΜΙΣΟΠΕΛΑΓΑ 
Αναστάτωση σε πλήρωμα και επιβάτες στο πλοίο που επέβαιναν προκειμένου να μεταφερθούν στη Ρόδο για να δικαστούν, προκάλεσαν τρεις κρατούμενοι οι οποίοι ζητώντας να λάβουν μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη δόση ουσιών που τους χορηγείται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, επιτέθηκαν και εξύβρισαν αστυνομικούς, ενώ χτυπούσαν και τις πόρτες από τις καμπίνες! 

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα σε πλοίο της γραμμής που απέπλευσε από τον Πειραιά για τη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι ζήτησαν αρχικά από τους αστυνομικούς να τους χορηγήσουν διπλή δόση χαπιών από την επιτρεπόμενη (βάσει ισχύουσας νομοθεσίας) που τους δίδεται. 

Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση, οι τρεις άνδρες ηλικίας 42, 31 και 19 ετών αντίστοιχα άρχισαν να χτυπούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και τις πόρτες από τις καμπίνες τους! Στη συνέχεια σειρά είχαν οι αστυνομικοί που έκαναν τη μεταγωγή, στους οποίους επιτέθηκαν αλλά και εξύβρισαν! 

Μάλιστα όταν το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι αποβιβάστηκαν προκειμένου να «διαπραγματευθούν» για τα αιτήματα τους, ενώ ο καπετάνιος παραλίγο να μην συνεχίσει τη μεταφορά τους στη Ρόδο! 

Τελικά οι τρεις δράστες πήραν διπλή δόση, επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το νησί μας, όμως λίγη ώρα αργότερα, επανέλαβαν το ίδιο «σκηνικό»! 
Η περιπέτεια των επιβατών, του πληρώματος και κυρίως των αστυνομικών που έκαναν τη μεταγωγή έληξε με τον κατάπλου τελικά στο λιμάνι της Ρόδου του πλοίου, οπότε και οι κρατούμενοι παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια. 

Χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 42χρονου, του 31χρονου και του 19χρονου με την οποία και αργά το βράδυ προσήχθησαν ενώπιον της αρμόδιας αντεισαγγελέως η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. 

Ειδικότερα, οι τρεις κρατούμενοι κατηγορούνται για στάση κρατουμένων από κοινού, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή από κοινού και κατά συρροή, αλλά και απόπειρα σωματικής βλάβης. 

Οι δράστες που κρατούνται πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή. 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει για υποθέσεις κλοπών αλλά και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. 

Ελευθερία Πελλού.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου