ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ζήτησαν απο ΑΜΕΑ να βγάλουν τα παντελόνια τους για έλεγχο στο αεροδρόμιο!

Για ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου εταιρίας σεκιούριτι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, κάνουν λόγο με οξύτατη ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη Δημοσιότητα τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Δωδεκανήσου... 
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο πρόεδρος του Συλλογου κι ένα ακόμα μέλος, επιχείρησαν να επιβιβαστούν από το Ηράκλειο στο αεροσκάφος που θα τους έφερνε για τη Ρόδο. 

Ο υπάλληλος της εταιρίας όμως, παρά το γεγονός ότι τους είχαν εξηγήσει ότι είναι άτομα με πολιομυελίτιδα και ότι φορούν ειδικά εξαρτήματα για να μπορούν να στέκονται, τους ζήτησε να βγάλουν τα παντελόνια τους! 

Στην οργισμένη ανακοίνωση – επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
Κύριε Υπουργέ 
Σας καταγγέλλουμε την απάνθρωπη ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου της εταιρίας SECURITY η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο των επιβατών και χειραποσκευών στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζατζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης. 

Συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου 2013 ταξίδευαν με την πτήση CY 635 στις 15:40 από Ηράκλειο προς Ρόδο οι επιβάτες Ζηδιανάκης Εμμανουήλ και Στεργάκης Παναγιώτης άτομα με αναπηρία οι οποίοι φορούν μηροκνημοποδικό κηδεμόνα λόγω πολυομυελίτιδας . Κατά τον έλεγχο των χειραποσκευών ζητήθηκε να βγάλουν το παντελόνι τους !!!!!!!!!! 
Τόσα χρόνια που ταξιδεύουν ουδέποτε τους ζητήθηκε να γδυθούν. 
Κύριε Υπουργέ 

Οι παραπάνω επιβάτες δεν αρνήθηκαν τον έλεγχο 
Όμως να ζητείτε να γδυθούν το θεωρούμε εντελώς ρατσιστικό και απαράδεκτο Πιστεύουμε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί να ξεχωρίζουν τους κηδεμένες τις προθέσεις που χρησιμοποιούν τα άτομα με κινητικές αναπηρίες και να μην τα εξευτελίζουν. 
Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση σας ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες ελέγχου να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια ή διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.»

rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου