Οι οδηγοί της ΡΟΔΑ δεν θα κόβουν εισιτήρια

Δεν θα εκδίδουν εισιτήρια οι οδηγοί των λεωφορείων της ΡΟΔΑ, αφού δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συνεννόηση με την δημοτική αρχή. 
Την απόφασή τους, την έκανε γνωστή χθες το σωματείο εργαζομένων, το οποίο κατηγορεί την διοίκηση της επιχείρησης και την δημοτική αρχή για εμπαιγμό. 

Ειδικότερα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής: 
«Μετά τον απόλυτο εμπαιγμό και εξευτελισμό του Προεδρείου του Σωματείου μας από τον Διευθυντή της επιχείρησης κατά το τελευταίο διήμερο, όλοι οι εργαζόμενοι οδηγοί στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» αποφάσισαν να κάνουν πράξη την απόφαση που πήρε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Επιχείρηση σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 30.1.2013 σύμφωνα με την οποία θα σταματούσαν να εκδίδουν εισιτήρια και να εισπράττουν το αντίτιμό τους από το καταναλωτικό κοινό, αν δεν εξευρίσκετο λύση. Λύση δεν βρέθηκε, καθώς για κάθε λύση που προτείναμε η Διεύθυνση της επιχείρησης κατασκεύαζε από το πουθενά ένα τουλάχιστον πρόβλημα. Το σχέδιο ήταν στημένο και η κοροϊδία προγραμματισμένη, όπως αποδείχτηκε. 

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης, 4.2.2013, οι εκπρόσωποι του Σωματείου μας (Μανώλης Κοντουδάκης και Μιχάλης Ράδος) και ο δικηγόρος μας, Ηλίας Ζωγραφίδης με τον Διευθυντή, Φώτη Καραμανώλη, τον λογιστή Γιώργο Βδουκάκη και το νομικό σύμβουλο της επιχείρησης, Σέργιο Αναστασιάδη, στο γραφείο του τελευταίου για να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι, αρχικά δόθηκε η υπόσχεση από τον κ. Καραμανώλη ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση μιας λύσης που θα κάλυπτε και τα δύο μέρη. 

Ο ίδιος δε επεσήμανε ότι αν δεν βρεθεί λύση η πρώτη χαμένη θα ήταν η επιχείρηση, τονίζοντας ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να κάνει ένα πλάνο ή μια ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το θέμα. Σε κάθε δε περίπτωση τόνισε ότι η μοναδική εφικτή λύση είναι η λύση που προτείνει το Σωματείο μας και δεσμεύτηκε να μας κρατάει ενήμερους. Μία μέρα μετά από το θέατρο σκιών που παίχτηκε εις βάρος μας, οι μάσκες έπεσαν. Ο Διευθυντής της επιχείρησης, υποβολιμαία ή μη, ναρκοθέτησε τις μεταξύ μας σχέσεις και αιφνιδίασε απροκάλυπτα τον πρόεδρο του Σωματείου, μοιράζοντας στο Δ. Σ. την «εισήγησή» του, χωρίς καν να σκεφτεί να τον ενημερώσει προηγουμένως για τις προθέσεις του. 

Ο τρόπος που ανέπτυξε το θέμα, η τοποθέτηση και η εν γένει παρουσία του κατέδειξε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι είναι θιασώτης ενός διπρόσωπου, στυγνού και γκρίζου τρόπου διεύθυνσης της επιχείρησης, που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Oι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν άλλη κοροϊδία. 
Ως εδώ! 

Για όσο χρονικό διάστημα κόβαμε εισιτήρια στους επιβάτες, λαμβάναμε για την πρόσθετη αυτή εργασία μας ένα συμβολικό επίδομα διαχειριστικών λαθών. Ο Ν. 4093/2012 καταργεί το επίδομα διαχειριστικών λαθών. Από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου 2012 που μάθαμε ότι θα κοπεί το συγκεκριμένο επίδομα θέσαμε προθεσμίες στην επιχείρηση να βρει λύση μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, που έγινε τέλος Δεκέμβρη που έγινε τέλος Γενάρη και καθ’ όλη την διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος κόβαμε κανονικά εισιτήρια και εισπράτταμε το αντίτιμό τους. Λύση καμία όμως … 

Για μία ακόμη φορά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας σοβαρά. 
Ίσως γιατί ξέρουν το φιλότιμο, την αγάπη που έχουμε για τη ΡΟΔΑ, την αυταπάρνηση με την οποία εκτελούμε τα καθήκοντά μας για να πετύχουμε κάθε φορά την όσο το δυνατό καλύτερη έξωθεν μαρτυρία και της επιχείρησης και της Ρόδου μας. 
Αρκετά όμως … Αυτό το φιλότιμο κάποιοι το περνούν για αφέλεια ή αδυναμία. Κάνουν λάθος! 

Όλοι οι οδηγοί της επιχείρησης από αύριο, Παρασκευή 8.2.2013 και στο εξής θα ασκούμε μόνο τα αμιγή καθήκοντα οδηγού για τα οποία και μόνο πληρωνόμαστε. ʼλλως τε, η τήρηση της νομιμότητας είναι πάνω απ’ όλα… Σωστά; 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ».
 
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου