ΜΠΑΧΑΛΟ: Επεισόδιο μεταξύ Χριστοδούλου - Στάγκα


Του… δημοτικού συμβουλίου έγινε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ρόδου όταν κλήθηκε να εγκρίνει υποέργο του έργου για το...
ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) το οποίο, υπενθυμίζεται, είχε αναδειχθεί σε μείζον θέμα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας λόγω αλλαγής που είχε εντοπίσει στον προϋπολογισμό ενός εκ των υποέργων, με αποτέλεσμα, χθες, η συζήτηση να εξελιχθεί σε…καβγά! 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Οικονομικής, Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Τσουκαλάς, έφερε προς έγκριση τη συγκρότηση επιτροπής για το υποέργο του τεχνικού συμβούλου στο έργο του ΚΔΑΥ. 

Αμέσως, το λόγο πήρε το μέλος της μείζονος μειοψηφίας και της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Σάκης Στάγκας, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος, ως Αντιπρόεδρος του δ.σ. δηλώνει ότι ουδέποτε ελήφθη απόφαση για το ΚΔΑΥ και θύμισε ότι όταν είχε έρθει στο δ.σ., λόγω της αντίδρασής τους, είχαν αποχωρήσει μέλη της πλειοψηφίας και είχε διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση. 

Επανέφερε τις επίμαχες αποφάσεις, 621 και 622 του δ.σ. που, όπως είπε, αναφέρουν ότι επί 49 μελών του δ.σ. και επί 49 παρόντων ομόφωνα αποφασίστηκε η ένταξη του έργου με 1,5 εκατ. ευρώ. Δήλωσε, στη συνέχεια, ότι ο ίδιος ουδέποτε το ψήφισε και ότι δεν έγινε συνεδρίαση εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια, ζήτησε να ανακαλέσουν όλα τα έγγραφα που στάλθηκαν στις υπηρεσίες για το έργο αυτό ενώ ανέφερε ότι τον προϋπολογισμό του που ανέρχεται στα 4,4, εκατ. ευρώ περίπου για την κατασκευή του κτιρίου που προβλέπεται, ούτε ο ίδιος τον ενέκρινε, ούτε το Σώμα. 

«Η απόφαση για το ΚΔΑΥ είναι ψευδής, ουδέποτε έγινε, να ανακληθεί!», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Στάγκας. Τότε το λόγο πήρε ο κ. Τσουκαλάς ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά, ότι πρόκειται για ένα έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος, είναι ενταγμένο και ότι θα προχωρήσουν έτσι όπως εισηγείται η υπηρεσία. 

Στο σημείο αυτό, όμως, παρενέβη ο νεοορισθείς Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος, αφού τόνισε με τη σειρά του ότι πρόκειται για ένα έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος, είπε ότι ο κ. Στάγκας ψεύδεται καθώς ο προϋπολογισμός του έργου, τα 4,4 εκατ. ευρώ δηλαδή, αφορούν τέσσερα υποέργα (σ.σ. το κτιριακό, την υποστήριξη του τεχνικού συμβούλου καθώς και άλλα δύο υποέργα για τα τεχνικά μέσα). Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Χριστοδούλου κατηγόρησε τον κ. Στάγκα ότι διαστρεβλώνει το θέμα και ότι φαίνεται στον κόσμο ότι για ένα κτίσμα 1200 τ.μ. απαιτείται τέτοιος προϋπολογισμός. 

Τότε, ακριβώς, «άναψαν τα αίματα» με τους δύο άνδρες να έχουν λογομαχία σε έντονο ύφος και με φωνασκίες και τον κ. Τσουκαλά να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά τελικά δεν απέφυγε και εκείνος την ένταση. 
«Είναι απάτη!», επέμενε ο κ. Στάγκας με τον κ. Χριστοδούλου να του λέει ότι αν πιστεύει κάτι τέτοιο να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα! Η κόντρα των δύο ανδρών διήρκεσε αρκετή ώρα και οι τόνοι…ανέβαιναν επικίνδυνα. 

Τον λόγο πήραν και άλλα μέλη της Επιτροπής, όπως το μέλος της μείζονος κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «μόνο για το ΚΔΑΥ έχει ανάγκη η Ρόδος;», προμηνύοντας ότι θα μπει ο Δήμος σε μία διαδικασία όπου θα αμφισβητούνται αποφάσεις και ζήτησε και εκείνος να ανακληθεί το θέμα. 
Ρώτησε, ακόμη, τι θα γίνει στην περίπτωση που η απόφαση ακυρωθεί έπειτα από ένσταση και θα πρέπει να έρθει ξανά στο δ.σ. και κατέληξε λέγοντας ότι «η εμμονή αυτή δεν θα βγει σε καλό». 

Στην τοποθέτησή του, επίσης το μέλος της μείζονος, κ. Μιχάλης Συκόφυλλος, τόνισε ότι εκείνο στο οποίο διαφωνούν είναι ο τρόπος της διαδικασίας και ότι επικαλούνται συνέχεια διάφορους τρόπους «για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». 
Ο κ. Στάγκας συνέχισε, κάνοντας λόγο για αποφάσεις πλαστές και είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλω να τραβήξω στα άκρα τα πράγματα, να πάει ξανά στο δ.σ.». 
«Η ουσία έχει σημασία, εμείς θα προχωρήσουμε», είπε ο κ. Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας ότι στο τέλος η Διαχειριστική Αρχή θα αποφασίσει. 
Πάντως, στο τέλος της συζήτησης ο κ. Στάγκας…καλοδέχθηκε τη γνώμη του νομικού συμβούλου του Δήμου ότι, εφόσον το λέει, μπορεί να το προσβάλει νομίμως.

Κυριακή Πετρίδου
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου