Πεθερός και γαμπρός ξάφριζαν τα χρυσαφικά από σπίτια στ’ Αφάντου


Όσοι έπεσαν θύματα διάρρηξης καλούνται στον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου για να αναγνωρίσουν τα κοσμήματα που τους έκλεψαν...
Τις διαρρήξεις σπιτιών και την κλοπή, κατά προτίμηση, χρυσαφικών και άλλων κοσμημάτων, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως αντίδοτο στην κρίση πεθερός και γαμπρός. Και ου δουλειές πήγαιναν θαυμάσια, μέχρι που τους μυρίσθηκαν οι αστυνομικοί και τους χάλασαν τα …επιχειρησιακά τους σχέδια.
Ο πεθερός 55 χρονών και ο γαμπρός 35 ήταν οι δράστες των διαρρήξεων σπιτιών στ’ Αφάντου (5) και στις Καλυθιές (1), που χθες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου.
Στις καταθέσεις τους ο μεν γαμπρός υποστήριξε ότι τα χρυσαφικά που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν δώρο από το πεθερό του, ο δε πεθερός ότι τα αγόρασε από κάποιον πλανόδιο! Όμως ήδη πολλά από τα κλεμμένα χρυσαφικά αναγνωρίσθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, στους οποίους και αποδόθηκαν.
Η συγγενική ομόρρυθμη εταιρία διαρρηκτών εντοπίσθηκε από τις 9 Φεβρουαρίου, αλλά η Αστυνομία συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να δέσει την υπόθεση και χθες έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία και δημοσιεύθηκαν χθες στο Rodosalarm «εξιχνιάσθηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών και έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ηλικίας 55 και 35 ετών, για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπής, την 09 και 11-02-2013 πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων στις περιοχές Καλυθιές και Φαληράκι Ρόδου, όπου βρέθηκαν (36) τεμάχια κοσμημάτων, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν.
Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι μέρος των εν λόγω κοσμημάτων προέρχονταν από κλοπές σε οικίες και συγκεκριμένα:
• Από κλοπή σε οικία που έγινε την 24/25-12-2012 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου
• Από κλοπή σε οικία που έγινε την 22-11-2012 βραδινές ώρες στην περιοχή Αφάντου Ρόδου
• Από κλοπή σε οικία που έγινε την 27-05-2012 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου
• Από κλοπή σε οικία που έγινε το χρονικό διάστημα το χρονικό διάστημα 01-05 έως 15-06-2012 στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου
• Από κλοπή σε οικία που έγινε τον Αύγουστο του 2011 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου
• Από κλοπή σε οικία που έγινε την 30/31-07-2011 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου
Τα κοσμήματα που αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως προϊόντα κλοπής αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Τα υπόλοιπα κοσμήματα φυλάσσονται στον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου και ερευνάτε η προέλευσή τους.
Καλούνται οι πολίτες, που έχουν πέσει θύματα κλοπής κοσμημάτων να επικοινωνήσουν με τον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου, στα τηλέφωνα 22410-51111, για τυχόν αναγνώριση».
rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου