Χωρίς αίμα η Κάλυμνος, κινδυνεύουν ζωές


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, που εφοδιάζει επί χρόνια το νοσοκομείο του νησιού με αίμα, αποφάσισε τη διακοπή προσφοράς αίματος...
Χωρίς αποθέματα αίματος για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του κινδυνεύει να μείνει άμεσα η Κάλυμνος, μετά την απόφαση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Ο Άγιος Παντελεήμων», να διακόψει την αιμοδοσία, που ήταν και η μοναδική πηγή που κάλυπτε τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, που σημειωτέον είναι αυξημένες.
Η απόφαση γνωστοποίησης της απόφασης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου, έγινε με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη μια τόσο σοβαρή απόφαση, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο, στο οποίο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί λύση ούτε από το Υπουργείο υγείας.
Σημειώνεται ότι ο Εθελοντές Αιμοδότες της Καλύμνου αναπτύσσουν εδώ και πολλά χρόνια, έντονη κοινωνική δραστηριότητα και χωρίς τη δική τους προσφορά, το νοσοκομείο του νσηιού θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, που άπτονται ακόμα και της ίδιας της ζωής όσων κατοίκων ασθενήσουν και χρειασθεί να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου καθιστά σαφές ότι από σήμερα θα δίνουν αίμα μόνο για τα μέλη του Συλλόγου και τους συγγενείς τους μέχρι α΄ βαθμού.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί συντοπίτες,
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε πως ο Σύλλογός μας, προς το παρόν, θα καλύπτει τις ανάγκες σε Αίμα μόνο των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και των συγγενών αυτών μέχρι α΄βαθμού.
Λυπούμαστε γιατί σήμερα με τις δεδομένες κακές συγκυρίες, το Ιπποκράτειο αδυνατεί να καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα όλων των συντοπιτών μας όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Ελπίζουμε σύντομα να καταφέρουμε να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα «έλλειψη αίματος» και απλόχερα να προσφέρουμε και πάλι την αγάπη μας σε όλους τους συνανθρώπους μας .
Το Διοικητικό Συμβούλιο»
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 
ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
Αντίθετα ο Σύλλογος Αιμοδοτών ρόδου που επισκέφθηκε χθες τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, ανακοίνωσε ότι το 2012, τα μέλη του (1.500 εκ των οποίων τα 1.300 ενεργά) εξασφάλισαν το 30% των φιαλών αίματος που είχε ανάγκη το Νοσοκομείο της Ρόδου. Αξίζει να τονιστεί ότι ετησίως απαιτούνται περί τις 6.500-7.000 φιάλες αίματος εκ των οποίων οι 2.000 διατίθενται σε άτομα με Μεσογειακή Αναιμία. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα με τον κ. Κουσουρνά να διευκρινίζει ότι «η προσφορά του Συλλόγου είναι μεγάλη και η στήριξή μας δεδομένη».
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου