Φωτιές άναψαν οι καταγγελίες του Γ. Ντελλάκη


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΖΕ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ...
ΤΟΥ Την καταγγελία ότι, ο ιδιώτης που έχει αναλάβει την καθαριότητα συγκεκριμένων δημοτικών ενοτήτων γέμιζε με καύσιμα τα απορριμματοφόρα του από τις εγκαταστάσεις του δήμου, έκανε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, Γιάννης Ντελλάκης.
«Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα του δήμου και την ίδια στιγμή ο ιδιώτης να φουλάρει τα δικά του από τις εγκαταστάσεις του δήμου;», αναρωτήθηκε στην τοποθέτησή του ο κ. Ντελλάκης.
Ακαριαία όμως ήταν η αντίδραση στην καταγγελία αυτή του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου υπεύθυνου για το τροχαίο υλικό Τσαμπίκου Τσακίρη, ο οποίος την χαρακτήρισε αναληθή.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσακίρης είπε ότι πράγματι ο δήμος προμήθευσε δύο φορές με καύσιμα τον ιδιώτη και είναι καταγεγραμμένο, προκειμένου το αντίστοιχο ποσό να αφαιρεθεί από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Επίσης, ο κ. Τσακίρης για να μην υπάρχουν σκιές, έκανε γνωστό ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Ντελλάκη κι αν διαπιστωθεί ότι είναι αληθείς θα υπάρξουν κυρώσεις εις βάρος των αρμόδιων υπαλλήλων της αντίστοιχης υπηρεσίας του δήμου.
Να σημειωθεί ότι, μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προκλήθηκε το αδιαχώρητο από την παρουσία των εργαζομένων της διεύθυνσης Καθαριότητας, της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και όσων εμπίπτουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Ο κ. Ντελλάκης αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του δήμου, Φώτης Μπακίρης, στις τοποθετήσεις του εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην ανάθεση μέρους της καθαριότητας του νησιού σε ιδιώτες.
Επίσης, υποστήριξαν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις στη διεύθυνση Καθαριότητας ωστόσο τους ισχυρισμούς τους αυτούς τους διέψευσαν στις τοποθετήσεις τους, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Περδίκης.
Μάλιστα το Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα απέστειλε με δικαστικό κλητήρα εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία προς κ. Κουσουρνά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μανώλη Γλυνό, με την οποία ζητούσε την απόσυρση του επίμαχου θέματος.
Πάντως, η δημοτική αρχή μπορεί προχθές το βράδυ να πέρασε το θέμα της ανάθεσης μέρους της καθαριότητας του νησιού σε ιδιώτες, όμως οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωση της, με επιχείρημα ότι έχουν έννομο συμφέρον.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου