Χιλιάδες ξενοδ/λοι κινδυνεύουν να μην προσληφθούν


Από τους 12.000 μόνο οι 1.800 κατέθεσαν αίτηση επαναπρόσληψης, οπότε οι ξενοδόχοι δικαιούνται να μην τους προσλάβουν! Μήνυση του Σωματείου για το επίδομα ανεργίας..
Με την ανεργία φλερτάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν προέβησαν στην υποβολή αιτήσεων επαναπρόσληψης, όπως προβλέπει ο νόμος. Και πρόκειται κυρίως για άτομα με μακρόχρονη προϋπηρεσία τα οποία εντάσσονται σε υψηλότερη μισθολογική κλίμακα.
Από τα 4000 εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 12.000) μόνο οι 1.800 έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης, κατοχυρώνοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι εμφανίζονται στα γραφεία του Σωματείου, ζητώντας να υποβάλουν αιτήσεις, καθώς ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους ότι δεν θα τους επαναπροσλάβει. Στην προσπάθεια του περιορισμού των λειτουργικών κόστων, αρκετοί είναι οι ξενοδόχοι εκείνοι οι οποίοι αναμένεται φέτος να προτιμήσουν νέους εργαζόμενους οι οποίοι και θα αμείβονται με μικρότερους μισθούς παρά τους έμπειρους και «ακριβοπληρωμένους».
«Δεν φωνάζουμε άδικα τους συναδέλφους να έλθουν για να υποβάλλουν αιτήσεις επαναπρόσληψης. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουμε ενημερώσει αρκετά. Εγώ, όπως και άλλοι 1.800 συνάδελφοι το έχουμε κάνει για να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αν κάποιοι ισχυρισθούν ότι δεν έρχονται στο Σωματείο επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, έχουμε να απαντήσουμε ότι με τις εισφορές που συγκεντρώνουμε από τα 4.000 μέλη μας προβαίνουμε σε νομικές διαδικασίες προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων», δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης.
Μήνυση κατά του ΟΑΕΔ
Στο μεταξύ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά του ΟΑΕΔ για την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να «χαθούν» οι εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ που καταβάλουν οι ίδιοι και οι εργοδότες τους. Η μήνυση, όπως δηλώνει ο κ. Σταμούλης, πιθανότατα θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμούλης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτό τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης, την ώρα που εμείς και οι εργοδότες μας καταβάλουμε κανονικά τις εισφορές μας. Δεν τίθεται θέμα για εμάς να καταργηθεί το επίδομα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Πρόκειται για εμπαιγμό, τον οποίο δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν οι εισφορές μας. Για το λόγο αυτό ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά, η οποία θα ωφελήσει το σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων».
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου