Μεγαλώνουν οι ανάγκες για σίτιση απόρων από τον δήμο

Ακόμη και κάτοικοι των χωριών ζητούν από τον ΔΟΠ συσσίτιο, αφού πλέον δεν είναι στην οικονομική θέση να εξασφαλίσουν τα προς τα ζην....
Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και η ανέχεια φαίνεται ότι πλήττουν και τους κατοίκους των χωριών της Ρόδου.
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Λίτσα Κρεμαστινού – Ροδίτη, κάτοικοι των χωριών ζητούν την επέκταση του συσσιτίου και στις περιοχές τους, καθώς αδυνατούν να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό τους.
Πάντως, η ένταξη της πράξης «Ροδιακό δίκτυο κοινωνικών παρεμβάσεων: δρω κοινωνικά, ζω ποιοτικά» σε χρηματοδοτούμενο κοινωνικό πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στον ΔΟΠ, όπως είπε η κ. Κρεμαστινού, να αυξήσει τις μερίδες φαγητού που μοιράζει καθημερινά σε άπορους συμπολίτες.
Μέχρι σήμερα ο ΔΟΠ με κοινωνικά κριτήρια διένειμε 130 μερίδες φαγητού σε αντίστοιχους άπορους Ροδίτες. Μετά την ενίσχυση του συσσιτίου με χρήματα και προσωπικό ο ΔΟΠ σύμφωνα με την κ. Κρεμαστινού θα είναι σε θέση να αυξήσει τις μερίδες στις 250 σε καθημερινή βάση.
Επίσης, η αντιδήμαρχος και χθες επανέλαβε ότι σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή τις επόμενες ημέρες θα ασκήσουν πιέσεις προς τους αρμόδιους της ΔΕΗ και της Εφορίας προκειμένου να δώσουν σε άπορους συμπολίτες τη δυνατότητα διακανονισμού των λογαριασμών και των χαρατσιών που καλούνται να καταβάλουν αλλά αδυνατούν.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου