ΡΟΔΑ: Χαράς ευαγγέλια για τους επιβάτες!

Mε ιδιαίτερη χαρά οι επιβάτες των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αποδέχονται την απόφαση των εργαζομένων να μην εισπράττουν το αντίτιμο των εισιτηρίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση...που τήρησε η διοίκησή της στο θέμα του επιδόματος ταμειακής μηχανής
Από προχθές οι επιβάτες των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μετακινούνται δωρεάν μετά τη ρήξη που σημειώθηκε στις σχέσεις των εργαζομένων της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης και της διοίκησης της.«Οι επιβάτες μπορεί να χαίρονται για την απόφασή μας, όμως οι οδηγοί την εφαρμόζουν με λύπη. Δυστυχώς όμως τα χέρια των εργαζομένων στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ, είναι δεμένα», δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ Μανώλης Κοντουδάκης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η διοίκησή της έχει ορίσει τέσσερις ελεγκτές, οι οποίοι κρατώντας ταμειακές μηχανές επιβιβάζονται στα λεωφορεία της προκειμένου να κόβουν εισιτήρια στους επιβάτες, αν και ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προσανατολίζεται στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις στάσεις της και στη διάθεση εισιτηρίων στους επιβάτες των λεωφορείων μέσω των περιπτέρων και των σούπερ μάρκετ, στην προσπάθειά της να μην xαθούν σημαντικά έσοδα που θα έχουν επίπτωση την βιώσιμη λειτουργία της.
Στήριξη στον Φ. Καραμανώλη
Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, καλά κρατεί και όπως φαίνεται η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προχθές το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης και παρείχε πλήρη στήριξη στον διευθυντή της Φώτη Καραμανώλη, ο οποίος στοχοποιήθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο των Εργαζομένων της. Με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο καταδίκασε το περιεχόμενο της σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε το Συνδικάτο και το οποίο έβαλε ευθέως κατά του κ. Καραμανώλη, που οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της καταβολής του επιδόματος ταμειακής μηχανής.
Επίσης, τα μέλη της διοίκησης έκριναν ότι η στάση του τήρησε ο κ. Καραμανώλης επί που επιδόματος ταμειακής μηχανής ήταν σωστή, καθώς με βάση το ενιαίο μισθολόγιο στο οποίο υπάγονται πλέον οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ δεν είναι εφικτή η καταβολή του. Σύμφωνα με τον κ. Κοντουδάκη η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, είναι αυξημένη επειδή οι πολίτες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, επιλέγουν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρά με τα οχήματα τους ή με ταξί.
Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών είναι αποφασισμένοι να μην υπαναχωρήσουν, αν η διοίκηση δεν αποδεχτεί την πρόταση που κατέθεσαν μετά από τη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων τους, για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος ταμειακής μηχανής καθώς υποστηρίζουν ότι πατάει σε νόμιμη βάση. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Κοντουδάκης τηρεί στάση αναμονής, καθώς περιμένεί από τον Στάθη Κουσουρνά να τους καλέσει σε συνάντηση εντός της εβδομάδας για να προβεί σε δεσμεύσεις που θα αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουσουρνάς προχθές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε κάλεσε τους εργαζόμενους σε διάλογο προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή, καθώς η ΔΕΣ ΡΟΔΑ με την απόφαση των εργαζομένων τους να μην κόβουν εισιτήρια, χάνει σημαντικό μέρος των εσόδων της που είναι αναγκαία για τη λειτουργία της.
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου