Πάγωσε η αγορά της Ρόδου


Βαρυχειμωνιά έχει πέσει στην αγορά της Ρόδου, αφού παρά την εκπτωτική περίοδο ο ρυθμός της αγοραστικής κίνησης δεν λέει να αυξηθεί. Οι προσφορές στις οποίες... προέβησαν οι καταστηματάρχες έδωσαν μία μικρή ανάσα δροσιάς στους ιδίους, αλλά και αυτή κράτησε μόνο για λίγα εικοσιτετράωρα. Στη συνέχεια η κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα…«Οι εκπτώσεις βοήθησαν να κινηθεί η αγορά τις πρώτες 4 με 5 ημέρες. Μετά απ’ αυτό το χρονικό διάστημα η κατάσταση επανήλθε στην προ των εκπτώσεων εποχή», εξήγησε – μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» – ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Κουκούλης, προσθέτοντας πως «στην αγορά επικρατεί ύφεση και ησυχία».

Βάσει των όσων μας μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου οι εκπτώσεις που καταγράφονται είναι ποσοστιαία μεγάλες, αλλά η κίνηση εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς. Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι μειωμένη, και τα όσα χρήματα διαθέτουν αποδίδονται για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών.
«Όλα τα λεφτά των πολιτών δίδονται για την πληρωμή του φαγητού τους, των φόρων, των χαρατσιών», προσθέτει ο κ. Κουκούλης, ενώ καθιστά σαφές πως «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για την απόδοση χρημάτων στην αγορά». «Η κυβέρνηση δεν δίνει χρήματα στην αγορά, οι τράπεζες δεν ανοίγουν τις κάνουλες και οι αποδοχές των εργαζομένων μειώνονται. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην αγορά», ξεκαθαρίζει.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Ρόδου, αλλά και γενικότερα στα Δωδεκάνησα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κατέστησε σαφές πως πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει, ενώ άλλα έχουν επιλέξει να αλλάξουν τα προϊόντα πώλησής τους, μήπως καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα. «Όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις βλέπεις ένα ενοικιάζεται ή ένα πωλείται», μας λέει.
«Κανείς εκ των αρμοδίων δεν κάνει κάποια κίνηση για να μας δώσει κουράγιο. Χρήματα δεν πέφτουν στην αγορά. Ακόμη και για να συμμετάσχεις στο ΕΣΠΑ είναι δύσκολο», επισημαίνει ο κ. Κουκούλης, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι βρίσκονται σε αναμονή για το μέλλει γενεσθαι…

Άννα Σαρρή.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου