Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών για μεταθέσεις

Πλάγιες μεθόδους φέρονται να χρησιμοποιούν ορισμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι της Δωδεκανήσου προκειμένου να καταφέρουν να μετατεθούν στο μέρος που επιθυμούν...
Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλαν χθες με έγγραφη αναφορά τους ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο πρόεδρος, αλλά και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δωδεκανήσου, Μανόλης Ανδρουλάκης και Σταύρος Μπελενιώτης.
«Γίνεται λόγος για αλματώδη αύξηση των περιπτώσεων συναδέλφων που κάνουν κατάχρηση διαφόρων ευνοϊκών ρυθμίσεων, προκειμένου να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους παρακάμπτοντας την αξιοκρατική διαδικασία», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, ενώ τονίζουν πως: «η χρησιμοποίηση ουσιαστικά πλαγίων μεθόδων, ήτοι η εμφάνιση και επίκληση εικονικών λόγων αποτελεί απάτη προς την Υπηρεσία».
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μανόλης Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Άκη Δημητριάδη, παρέδωσε χθες αργά το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών τη σχετική αναφορά.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ
«Κύριε Εισαγγελέα,
Τις τελευταίες ημέρες η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού αναφορών από μέλη μας, τα οποία καταγγέλλουν τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι τακτικές μεταθέσεις του έτους 2012.
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για αλματώδη αύξηση των περιπτώσεων συναδέλφων που κάνουν κατάχρηση διαφόρων ευνοϊκών ρυθμίσεων όπως τις περιπτώσεις αναπηρίας, επιμέλειας τέκνων κ.α. προκειμένου να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους παρακάμπτοντας την αξιοκρατική διαδικασία των μορίων και στερώντας το δικαίωμα αυτό από συναδέλφους που έχουν αποκτήσει τα μόρια . Το σύστημα μεταθέσεων κάθε φορά δέχεται στοχευμένες παρεμβάσεις-διορθώσεις προκειμένου να ευνοηθούν κάποιοι, όπως συνέβη παλαιότερα με το ¨Ισομερώς, ή την αναδρομική απόδοση μορίων σε παντρεμένους με παιδιά. Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα, πως αυτό που αποτελεί εξαίρεση σε όλη την ελληνική κοινωνία, στους Αστυνομικούς να αποτελεί τον κανόνα και συγκεκριμένα, για να πάρει ένας διαζευγμένος πατέρας την επιμέλεια των τέκνων του θα πρέπει η σύζυγος να μην τα διεκδικήσει (πράγμα σπάνιο έως αδύνατο) ή να είναι αποδεδειγμένα ελευθέρων ηθών, ψυχικά ασθενής ή εξαρτημένη από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, μας δημιούργησε μεγάλη έκπληξη το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας να συνωστίζονται οι ειδικές κατηγορίες (ανάπηροι, διεζευγμένοι με επιμέλεια τέκνων και πολύτεκνοι) και όλοι να το θεωρούμε αυτό φυσιολογικό, ενώ μετά την τοποθέτηση στις περιοχές μετάθεσής τους, με τη χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων ως εκ θαύματος να επανέρχονται στην ενεργό αστυνομική δράση εκτελώντας καθήκοντα ¨ΜΑΧΙΜΟΥ¨ και να επανέρχεται η οικογενειακή τους γαλήνη με την επανασύνδεσή τους με τους συζύγους τους.
Επειδή όλα τα παραπάνω δεν μπορεί και δεν μας αφήνουν αδιάφορους αφού ζούμε καθημερινά την αγωνία των συναδέλφων να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερα μόρια προκειμένου να πάνε γρηγορότερα στον τόπο συμφερόντων τους, ζητάμε να ελεγχθούν όλες οι μεταθέσεις οι οποίες έγιναν βάσει εξαιρέσεων όπως διαζύγιο, ασθένεια κ.λ.π , όπως και να διερευνηθεί εάν οι συνάδελφοι αυτοί επανήλθαν στα καθήκοντά τους αλλά στον τόπο της μετάθεσής τους πλέον.
Γίνεται αντιληπτό ότι η χρησιμοποίηση ουσιαστικά πλαγίων μεθόδων, ήτοι η εμφάνιση και επίκληση εικονικών λόγων αποτελεί απάτη προς την Υπηρεσία αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που καρτερικά περιμένουν τη σειρά τους, χωρίς πλάγια μέσα για να υπηρετήσουν στον τόπο προτίμησής τους».
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου