Έλεγχοι στη Ρόδο σε χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια


Μόνο στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο βρήκαμε τέτοιους θησαυρούς», λένε έκπληκτοι οι ελεγκτές – ακόμη και παμπάλαια έργα τέχνης...
Δύο ενεχυροδανειστήρια της Ρόδου περιλαμβάνονται στον κατάλογο ελέγχων που διενήργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν διάφορες παραβάσεις. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Rodosalarm έγιναν έλεγχοι και σε χρυσοχοεία που ασχολούνται με την αγορά χρυσών και άλλων κοσμημάτων.
Στα δύο ενεχυροδανειστήρια βεβαιώθηκαν σοβαρές παραβάσεις, όπως μη έκδοση τιμολογίων, αλλά και για το γεγονός ότι τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν βρίσκονταν σε αντιστοιχία με την ποσότητα των κοσμημάτων που είχαν στην κατοχή τους, εντός του καταστήματος, ή οπουδήποτε αλλού, ενώ δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις που βρίσκονται, αν έγινε μεταπώληση ή εξαγωγή τους στο εξωτερικό.
Από τα χρυσοχοεία που ελέγχθηκαν, παραβάσεις εντοπίσθηκαν σε ένα, με κυριότερη την μη έκδοση τιμολογίων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπίστωσαν μεγάλο κύκλο εργασιών, δηλαδή αγορά και μεταπώληση σημαντικών ποσοτήτων χρυσαφικών και άλλων κοσμημάτων, ακόμη δε και πολύτιμων λίθων. Συνολικά γίνεται λόγος για τζίρο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αυτό μόνο στα ενεχυροδανειστήρια και τα χρυσοχοεία που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βρέθηκαν παμπάλαια κοσμήματα, μοναδικά έργα τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία πουλήθηκαν με το βάρος τους και όχι με την πραγματική τους αξία ως έργων τέχνης.
Κι’ όλα αυτά βέβαια πουλήθηκαν από ανθρώπους που κάποτε ήταν ευκατάστατοι και τώρα, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, πωλούν οικογενειακά κειμήλια για να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις τους, κυρίως δε για την εξόφληση χρεών προς τράπεζες.
Συμπληρωματικά δε αναφερόταν ότι τέτοιοι θησαυροί εντοπίσθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο!
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου