Αθωώθηκε δημοτική υπάλληλος για την νομιμοποίηση αλλοδαπών

Για την γνωστή υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών στη χώρα μας βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου 40χρονη δημοτική...
υπάλληλος, η οποία και κρίθηκε αθώα... 
Η υπάλληλος τον Ιούνιο του 2012 είχε κριθεί ένοχη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών και το χρηματικό πρόστιμο 7 χιλιάδων ευρώ. 

Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Βαΐτση είχε απαλλάξει την 40χρονη από τη κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων, και την έκρινε ένοχη για πλαστογραφία ψευδούς βεβαίωσης και διευκόλυνσης παράνομης παραμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα επιβάλλοντας της την παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Για την υπόθεση η υπάλληλος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Μανώλη Κουτσούκου την απάλλαξε από κάθε κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Κουτσούκος όσο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής οι οποίοι εκπροσώπησαν την 40χρονη επεσήμαναν πως δεν έχει διαπράξει το αδίκημα που έχει κατηγορηθεί. 

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2006 μετά από καταγγελία αλλοδαπής (αλβανικής καταγωγής), σύμφωνα με την οποία δεν τηρούνται οι νόμιμες προθεσμίες ανανέωσης αδειών (δηλαδή εκδίδονται άδειες παραμονής εκπρόθεσμα όμως με ημερομηνίες εντός προθεσμίας), παραλαμβάνονταν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μη νόμιμες κ.α. 

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την παραγγελία από τον κ. Εισαγγελέα προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου να διενεργηθεί σχετική έρευνα από τους αστυνομικούς στα γραφεία παραλαβής δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών στου Δήμους Ροδίων και Ιαλυσού. 
Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη η υπάλληλος του γραφείου αλλοδαπών του Δήμου Ιαλυσού, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση προκειμένου να εξασφαλίσει σε αλλοδαπή άδεια διαμονής η οποία είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί εγκαίρως νόθευσε το βιβλίο πρωτοκόλλου της υπηρεσίας της και στη συνέχεια έγραψε στη σχετική ένδειξη το όνομα της αλλοδαπής. 

Εξάλλου σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η ίδια εφοδίαζε τους αλλοδαπούς με βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής τύπου Α΄(που σημαίνει ότι όλα τα δικαιολογητικά ήταν πλήρης), ενώ στην πραγματικότητα οι αλλοδαποί κατέθεταν αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά. 

Σε έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο της 38χρονης εντοπίστηκε μία νάιλον τσάντα η οποία περιείχε 46 φακέλους αλλοδαπών, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. 

Σε βάρος της υπαλλήλου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και μετά την απολογία της (αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες) ενώπιον του ανακριτή κ. Γεωργίου Πλαγάκου της είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εγγυοδοσία 2.000 ευρώ και υποχρεωτικής εμφάνισης της κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει. 

Στο τέλος Νοεμβρίου 2006, η 38χρονη δια μέσου των συνηγόρων της κυρίων ʼκη Δημητριάδη και Μανώλη Κουτσούκου είχε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να απαλειφθούν αυτοί οι περιοριστικοί όροι. 

Το Συμβούλιο, αφού μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα απέρριψε την αίτηση της ως κατ’ ουσία αβάσιμη.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου