ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 90.000 ΕΥΡΩ – Στον Ανακριτή ξανά ο πρώην διευθυντής της Αγροτικής ΚαρπάθουΣΕ

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου πέρασε χθες νωρίς το μεσημέρι ο 45χρονος πρώην διευθυντής υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, που...
βαρύνεται με την τέλεση του κακουργηματικού αδικήματος της υπεξαίρεσης. Ο πρώην διευθυντής βρέθηκε ξανά κατηγορούμενος, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του Καρπάθιος καταθέτης.
Ο 45χρονος τραπεζικός, ύστερα από την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης κάθε 1η του μηνός στο οικείο σε αυτόν αστυνομικό τμήμα, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο μεσήλικας φέρεται να υποστήριξε πως «έλαβε το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ στο πλαίσιο δανείου».
Ο Καρπάθιος καταθέτης υποστηρίζει συγκεκριμένα πως, ένα μεσημέρι Παρασκευής παρέδωσε στον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ, ώστε να το καταθέσει στην τράπεζα. Εκείνος, παρόλα αυτά, φέρεται να το ιδιοποιήθηκε παράνομα, να το υπεξαίρεσε. Ο τραπεζικός πάντως, έχει διαφορετική άποψη για τα όσα συνέβησαν.
Είχε αθωωθεί
Ο πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, που είχε κατηγορηθεί ξανά για την τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, μαζί με την γυναικά του, είχε κριθεί αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Με βάση το κατηγορητήριο «ο πρώτος ως διευθυντής και η δεύτερη ως υπάλληλος της τράπεζας, προχώρησαν σε αποδέσμευση λογαριασμού ομόρρυθμης εταιρείας, θέτοντας τις ηλεκτρονικές υπογραφές τους, με αποτέλεσμα η εταιρεία ΑΤΕ Leasing να μην μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα και να υποστεί ζημία ύψους 33.500 ευρώ».
Η εταιρεία είχε προχωρήσει στη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού κατοίκων της Καρπάθου, στο οποίο ήταν διαθέσιμο το χρηματικό ποσό των 33.500 ευρώ. Ο τραπεζικός λογαριασμός αποδεσμεύτηκε στις 21 Απριλίου έτους 2005, χωρίς την ύπαρξη σχετικής εντολής. Ύστερα από έρευνα είχε προκύψει πως το ανδρόγυνο είχε προχωρήσει στην αποδέσμευση του λογαριασμού.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου