ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο Δ. ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ -Συμπληρωματική για την αιματηρή επίθεση

Σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου, κλήθηκε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς, προκειμένου να παρέχει τις απαραίτητες διευκρινήσεις σε...
ό,τι αφορά στην αιματηρή επίθεση που δέχθηκε. Ο δημοτικός σύμβουλος προχώρησε παράλληλα και σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.
Ο αιρετός και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», περίπου 45 λεπτά μετά τη λήξη της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, υποστηρίζει πως αποχώρησε από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου) και προχώρησε αριστερά προς το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου.
Βρισκόταν ακριβώς έξω από γνωστή καφετέρια της πόλης, όταν μία γυναίκα τον πλησίασε από πίσω καρφώνοντάς τον δύο φορές. Μία φορά στην πλάτη και μία στην κοιλιά. Η πρώτη μαχαιριά που δέχτηκε, από τον αυχένα στη μέση, είχε μήκος πενήντα εκατοστά, ενώ η δεύτερη ήταν μικρότερη των είκοσι εκατοστών. Ο σουγιάς, με λάμα μήκους τεσσάρων εκατοστών, έσκισε το σακάκι του 60χρονου και πέρασε μέσα από το πουκάμισό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αρχίσει να αιμορραγεί.
Η 55χρονη γυναίκα από την Κάρπαθο, που φέρεται να είναι η δράστης της επίθεσης, είχε αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ύστερα από την απολογία της ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου και έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Η συλληφθείσα, στο πλαίσιο της απολογίας της, είχε επιμείνει πως δεν έχει καμία σχέση με το αιματηρό περιστατικό.
Η 55χρονη Καρπαθιά, είχε αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1η, 10 και 20 του μηνός στο οικείο σε αυτήν Αστυνομικό Τμήμα, της παραμονής της κατά τον εορτασμό επετείων, όπως είναι η 25η Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου, αλλά και η 7η Μαρτίου, στο οικείο σε αυτήν Αστυνομικό Τμήμα από τις 10.00 το πρωί έως και τις 02.00 το μεσημέρι, αλλά και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.
Η κατηγορούμενη είχε επαναλάβει πως, δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, αναγνωρίζοντας ωστόσο, πως νωρίτερα είχαν λογοφέρει. Επιμένει δε, ακόμη και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, πως δεν ήταν αυτή που επιτέθηκε στον 60χρονο, ενώ ζητά να διενεργηθεί έλεγχος DNA στο σουγιά που φέρεται να χρησιμοποίησε προκειμένου να τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει το στοιχείο αυτό που θα αποδείξει πως με αυτό τον σουγιά μαχαιρώθηκε το θύμα.
Σε βάρος της 55χρονης έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για την τέλεση των αδικημάτων της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, αλλά και της εξύβρισης.
Την υπόθεση χειρίζονται νομικά οι δικηγόροι Γιάννης Ρωμαίος και Στέλιος Αλεξανδρής, ενώ πολιτική αγωγή δήλωσε ο δικηγόρος Δήμος Μουτάφης.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου