Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για την υπόθεση των όπλων και των ναρκωτικών

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του 44χρονος Ροδίτης που φέρεται ως ο «πρωταγωνιστής» στην υπόθεση όπλων και ναρκωτικών που...
διαλευκάνθηκε πριν μερικές μέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου. 

Μαζί του απολογήθηκε και ο 45χρονος που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Οι δύο κατηγορούμενοι χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Μαρία Κορακάκη και Δήμο Μουτάφη προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δήλωσαν εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και μάλιστα ο 45χρονος προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη. 

Σε ό,τι αφορά τον 44χρονο δήλωσε πως είναι χρήστης από την ηλικία των 19 του χρόνων όμως ουδέποτε διέθεσε έναντι αμοιβής ναρκωτικά σε κάποιον. Σε ό,τι αφορά τον 36χρονο συγκατηγορούμενο του ο οποίος έχει δηλώσει ότι προμηθευόταν από τον 44χρονο, είπε πως το μόνο που έχει γίνει είναι το ότι τον έχει «κεράσει» μερικές φορές από την ποσότητα που είχε για ιδίαν χρήση. 

Όσον αφορά τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του δήλωσε ότι είναι αρκετά μικρότερες από αυτές που αναγράφονται στη δικογραφία, ενώ για τα όπλα τόνισε πως μόνο δύο από αυτά που βρέθηκαν σπίτι του αποτελούν πράγματι όπλα, και ειδικότερα, η κυνηγετική καραμπίνα για την οποία κατέχει νόμιμη άδεια και ένα πιστόλι. 

Τα υπόλοιπα είπε ότι είναι παιχνίδια από αυτά που πωλούνται στις εμποροπανηγύρεις. Ο 44χρονος επεσήμανε επίσης ότι η οικογένεια του γνωρίζει για την εξάρτηση του αυτή και πως τα οικονομικά τους του επιτρέπουν να προμηθεύεται την ποσότητα που χρειάζεται ημερησίως. 

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, ενώ ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλα δύο άτομα ηλικίας 48 και 36 ετών οι οποίοι απολογήθηκαν προχθές και αφέθηκαν ελεύθεροι ο πρώτος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, και ο δεύτερος άνευ όρων. 

Οι συλλήψεις των τεσσάρων εμπλεκομένων ξεκίνησαν το βράδυ της 12ης Μαΐου 2013 έως το πρωί της επομένης και συνολικά στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη 125 γρ., κάνναβη 301 γρ., 86 ναρκωτικά χάπια, 9 δενδρύλλια κάνναβης, 2 ζυγαριές, 2 πιστόλια, 5 κυνηγετικά και 4 αεροβόλα όπλα, φυσίγγια, σφαιρίδια, Ι.Χ.Ε. όχημα, το χρηματικό ποσό των 4.075 κ.α.
rodiaki.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου