«Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του Στ. Στάγκα»

Καταδίκασε το δυσάρεστο συμβάν που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή, όταν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέργος Στάγκας αποκάλεσε...
«μαϊμούνες» τα μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Νίκος Τσουκαλάς.
Με χθεσινές δηλώσεις του χαρακτήρισε πρωτόγνωρο και πρωτοφανές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού το συμβάν που σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον κ. Στάγκα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, την αποχώρηση από τη συνεδρίαση του αντιδημάρχου Μιχάλη Χριστοδούλου και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κορωναίου, ενώ ο κ. Τσουκαλάς αναγκάστηκε να λύσει τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Στάγκας διαμαρτυρήθηκε εντονότατα επειδή ο Δήμος Ρόδου δεν πλήρωσε το πρώτο ένταλμα που εκδόθηκε από τον πρώην Δήμο Ιαλυσού προς την αρχαιολογική υπηρεσία, για την επισκευή του καμπαναριού της Φιλερήμου.
«Ο κ.Σ τάγκας χρησιμοποίησε ύβρεις κατά των μελών της δημοτικής αρχής και παρά τις συστάσεις μου να ανακαλέσει, είπε πράγματα που δεν συνάδουν ούτε και αρμόζουν σε όλους εμάς που υπηρετούμε τον ροδιακό λαό. Ο τρόπος συμπεριφοράς μας πρέπει να είναι τέτοιος που να συνάδει με την εποχή και τον φορεά που διαχειριζόμαστε. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις εκφράσεις και να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα αντικρίσαμε πρώτη φορά. Το συμβάν αυτό το καταδικάζουμε όλα τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας. Παρά τις συστάσεις που έγιναν, ο κ. Στάγκας δεν κατάφερε να ηρεμήσει και μετά τις ύβρεις που ξεστόμισε αναγκάστηκα να λύσω τη συνεδρίαση» υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς
Οι εξηγήσεις για το ένταλμα
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με έγγραφό της που κατέθεσε έστω και καθυστερημένα η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πληρώθηκε το ένταλμα που εκδόθηκε για το καμπαναριό της Φιλέρημου από τον πρώην Δήμο Ιαλυσού το 2009 ύψους 25.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει ο πρώην Δήμος Ιαλυσού με την αρχαιολογική υπηρεσία για την επισκευή του καμπαναριού έληξε τον Απρίλιο του 2010 και είχε πολλές ελλείψεις καθώς δεν υπήρχαν πιστοποιήσεις λογαριασμών για την εκτέλεση των έργων.
«Από ότι φαίνεται δεν έγιναν εργασίες και θα πρέπει να απαντήσει ο πρώην Δήμος Ιαλυσού γιατί δεν πλήρωσε κανένα ένταλμα προς την αρχαιολογική υπηρεσία. Την προεκλογική περίοδο του 2010 ο πρώην Δήμος Ιαλυσού ανανέωσε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του για άλλα δύο χρόνια την προγραμματική σύμβαση με την αρχαιολογική υπηρεσία και αυτό ήταν παράτυπο. Όμως ήταν παράλειψη και της ταμειακής υπηρεσίας που δεν ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για την πληρωμή του εντάλματος», κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.
http://proodos.net
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου