"Δεν πάει άλλο" στην Παλιά Πόλη- Εξάντληση της αυστηρότητας!


Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης την πλήρη ανομία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε...
σήμερα το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και αρχών καθώς και δραστηριοποιούμενοι εντός του μνημείου.

Για ακόμα μια χρονιά όλοι συμφώνησαν στο ότι... κάθε πέρσι και καλύτερα, οτι έχουνε φθάσει στα όρια τους και οτι πλέον "δεν πάει άλλο"! Το στίγμα της συζήτησης που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο έδωσε η χαρακτηριστική φράση του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά στην αρχή, την οποία επανέλαβε και στο τέλος, οτι ντρέπεται να επισκεφθεί συγκεκριμένες περιοχές στην Παλιά Πόλη και οτι είναι ντροπή μας αυτό που συμβαίνει!

Κατα τα άλλα, η συζήτηση, θα νόμιζε κανείς ότι... βγήκε με καρμπόν απο την παραδοσιακή συνάντηση που γίνεται για το μνημείο στην αρχή κάθε σεζόν με τη μόνη διαφορά οτι φέτος όλα λέγονται στον υπερθετικό βαθμό, όπως είναι πλέον και τα προβλήματα στην λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης.

Κυκλοφοριακό, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, ηχορύπανση, καθαριότητα, "κράχτες" και επαίτες συνιστούν μια εικόνα ασυδοσίας η οποία όπως φαίνεται και απο τις καταγγελίες που φτάνουν στα χέρια των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, λειτουργεί απωθητικά για τους ίδιους τους τουρίστες που θέλουν να προσελκύσουν.

Μετά απο περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης, απο την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις, κλείνοντας ο δήμαρχος, εμφανίστηκε απολογητικός και απηυδησμένος δεσμευόμενος οτι θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα των νόμων και των κανονισμών προς όλα τα μέτωπα γιατί δεν ξέρουν πλέον τι άλλο να κάνουν!


Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει:

«Η παρανομία τείνει να γίνει καθεστώς, παρά την αυστηρή και απαρέγκλιτη στάση του δήμου, κι αυτό με κάνει να ντρέπομαι όταν κυκλοφορώ στην Παλιά Πόλη και βλέπω ο ίδιος την κατάσταση. Πολύ δεν περισσότερο όταν συμπολίτες μας θεωρούν ότι μπορεί να έχω συμμετοχή σ΄ αυτήν».

Αυτό εξομολογήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς ανοίγοντας το απόγευμα την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να δώσει τον τόνο των ενεργειών που θα ακολουθηθούν και την αποφασιστικότητά που θα επιδειχθεί αυτό το καλοκαίρι για την πάταξη των φαινομένων αυτών.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι αντιδήμαρχοι: διοικητικών και δημοτικής αστυνομίας Στράτος Καρίκης, Τεχνικών Έργων Μιχάλης Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου Χαράλαμπος Ευθυμιάδης και ο τοπικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα Μεσαιωνικής Πόλης Ηλίας Κούντρας, ο αστυνομικός Διευθυντής Αντώνης Βλαχάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου και μέλη της Διοίκησης, ο δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αντώνογλου, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρης Αυγερινού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Παναγιώτης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Κουκούλης, ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών μπαρ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης.

«Η αποψινή είναι μια συνάντηση στην οποία θα δοθούν λύσεις» τόνισε ο δήμαρχος στο ξεκίνημα συμμεριζόμενος την αγωνία των παρευρισκομένων και προχώρησε στην τοποθέτησή του αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο γεγονός της κατακύρωσης, μεθαύριο Παρασκευή, του διαγωνισμού για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης, σε κεντρικές της πύλες, από ιδιωτική εταιρεία.

rodiaki.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. epitelous!
    ante na gini kati ziropiasto giati mpouxtisame pia...
    ase pou den pistevw na do8oyn lisis gia ola ta provlimata pou exoume stin palia polli..

    ΑπάντησηΔιαγραφή