ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΩΝ ΡΑΜΠΟ ΥΓΕΙΑΣ

Με νέες αποκαλύψεις για το πως λειτουργούσε στη Ρόδο το κύκλωμα φαρμακοποιών - γιατρών χρεώνοντας στις πλάτες των φορολογουμένων και των...
ασφαλιστικών ταμείων δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Πέμπτης 9 Μαΐου, ακόμα ένας γιατρός της Ρόδου, εντοπίστηκε να γράφει πανάκριβα φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη σε ασθενή εν αγνοία του, έχοντας υποκλέψει τον ΑΜΚΑ του και άλλα πανάκριβα επίσης φάρμακα της ίδιας φαρμακευτικής εταιρίας. Οι συνταγογραφήσεις, γίνονταν χειρόγραφα με το πρόσχημα ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ήταν φορτωμένο! Ο ασθενής δεν έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη πάντως! 

Για το λόγο αυτό, ήρθε στη Ρόδο πριν λίγες μέρες, κλιμάκιο των ειδικών ελεγκτών του υπουργείου Υγείας το οποίο διασταύρωσε στοιχεία και δεδομένα, μαγκώνοντας έτσι και μάλιστα γερά στη φάκα, έναν φαρμακοποιό και έναν γιατρό. 

Στον εισαγγελέα Ρόδου κλήθηκε ήδη και κατέθεσε συγγενής του ασφαλισμένου ενώ ο ίδιος ο ασφαλισμένος όπως δήλωσαν χθες στη Ροδιακή συγγενείς του, έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του και την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν αγωγές αποζημίωσης σε βάρος του γιατρού και του φαρμακοποιού, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη μαζί με τους υπόλοιπους που εντοπίστηκαν τους προηγούμενους μήνες. 

Η υπόθεση είναι συνέχεια των 14ρων περιπτώσεων που είχε αποκαλύψει η ΡΟΔΙΑΚΗ στις 29 Απριλίου 2013 ενώ δεν αποκλείεται όσο η δικαιοσύνη θα ερευνά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις να προκύψουν και νέες.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου