Παρουσία εισαγγελέα οι έλεγχοι στη Παλιά Πόλη

Με εισαγγελική συνδρομή θα γίνονται φέτος το καλοκαίρι οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών στην Μεσαιωνική Πόλη, χωρίς να επιδεικνύεται ουδεμία ανοχή στους παραβάτες! 
Αυτό επισημάνθηκε χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Ειδικότερα, η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του εισαγγελικού λειτουργού και με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και των προβλημάτων που ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται κυρίως εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης, εκπρόσωποι της δημοτικής αστυνομίας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και προστασίας αρχαιολογικών χώρων κ. Χάρης Λαμπρίδης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης υγείας καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που υπάρχουν στην Παλιά Πόλη και τα οποία εντείνονται κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και τα ζητήματα που παρατηρούνται κατά την «έφοδο» κλιμακίων ελέγχου για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τους αρμόδιους φορείς ξεκαθάρισε πως πλέον τα συνεργεία των υπηρεσιών θα διενεργούν ελέγχους (κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) με την συνδρομή Εισαγγελικού λειτουργού και θα είναι αμείλικτα.

«Καμία ανοχή στους παραβάτες» φέρεται να επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτσικος.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τα όποια αντικείμενα (τραπεζοκαθίσματα, σταντ κ.α.) κατάσχονται κατά τους ελέγχους αυτούς, βάσει του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα θα καταγράφεται ως πλημμέλημα, ωστόσο για να γίνει άρση της κατάσχεσης θα πρέπει να ληφθεί απόφαση από το δικαστικό Συμβούλιο, δηλαδή ως πράξη προανάκρισης.

Ο κ. εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπούν ενέργειες τέτοιες που δυσφημίζουν τον τόπο, ειδικά δε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου η χώρα μας και η περιοχή μας έχουν ανάγκη διαφήμισης και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε και στο θέμα της άγρας πελατών η οποία βρίσκεται σε έξαρση ήδη από την τρέχουσα περίοδο. Παρά το γεγονός ότι η τουριστική σαιζόν βρίσκεται μόλις στην αρχή της, οι «επαγγελματίες» του είδους βρίσκονται στις θέσεις τους και μάλιστα έχουν αρχίσει οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί με την άγρα εντός των τειχών, τόσο από πολίτες όσο και από επιχειρηματίες.

Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα και των τραπεζοκαθισμάτων για το οποίο κάθε σαιζόν οξύνονται τα «πνεύματα» μεταξύ των καταστηματαρχών αλλά και της τήρησης του ωραρίου.

Σύσκεψη με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Στο μεταξύ, ο κ. εισαγγελέας έχει συγκαλέσει και νέα σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη 30 Μαΐου, αυτή τη φορά με τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εφαρμογή των νόμων από τα μέλη της επιτροπής, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτά.

Ελευθερία Πελλού.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254130&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου