Χάος στην Π. Πόλη, τρέπονται σε φυγή οι επισκέπτες


Αυτοκίνητα, μηχανάκια, τραπεζάκια παντού, σκουπίδια – μια γενική ακαταστασία, ό,τι απαραίτητο ταιριάζει σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς…
Ο Μάιος διανύει ήδη την πρώτη εβδομάδα του, η τουριστική κίνηση εμφανώς έχει αυξηθεί, αλλά – μεταξύ όλων των άλλων ακαταστασιών – η Παλιά Πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοδο χειμώνα, δηλαδή να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.
Οι δυο – τρεις συλλήψεις κραχτών που έγιναν τις τελευταίες μέρες, δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα των επισκεπτών. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο ότι στο κυκλοφοριακό η κατάσταση δεν είναι απλώς απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη.
Περιπατητές, ξένοι και ντόπιοι, αλλά και διαμένοντες στα μικρά ξενοδοχεία εντός των τειχών εκφράζουν έντονα παράπονα, καθώς όπως λένε κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να παρασυρθούν από αυτοκίνητα και δίκυκλα. Ταυτόχρονα …μεγαλοπρεπή τζιπ είναι παρκαρισμένα εδώ κι’ εκεί.
Όπως λένε οι επισκέπτες που διαμένουν στην Παλιά Πόλη, «φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει το κακό. Φύλαξη και προστασία δεν υπάρχει καμιά, κρίμα για την Παλιά Πόλη», προσθέτουν.
Κατά τα άλλα η Παλιά Πόλη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα: ακαταστασία, τραπέζια και καθίσματα στους δρόμους και τις πλατείες, σκουπίδια και γενικά ό,τι ταιριάζει σ’ ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!..
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ,ΟΛΑ ΠΟΡΕΥΩΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή