Πήραν άμεσα μέτρα για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Τουρισμού κ. Ελευθερία Φτακλάκη, η Αερολιμενάρχης κ. Κρητσινέλια Ξανθή, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος...
της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Καραντζιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου κ. Κων/νος Γεωργιάδης, ο Διοικητής Α.Τ. Αερολιμένα Ρόδου, Αστυνόμος Α, κ. Ζήφος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Σωτήρης Δρακιού, ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου, ο Προϊστάμενος αερολιμενικού ελέγχου κ. Βασίλης Κατταβενάκης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Τσακίρης 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναδείχθηκαν: 

α) τα θέματα που αφορούν την στάθμευση – κυκλοφορία των οχημάτων στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου και 

β) θέματα που αφορούν στην λειτουργικότητα των εσωτερικών χώρων του αεροδρομίου όπως διαβατηριακοί έλεγχοι και αίθουσες παραλαβής αποσκευών. 

Α) Όσον αφορά τα θέματα εξωτερικών χώρων συμφωνήθηκε: 
Να δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης μόνο των τουριστικών λεωφορείων και στη λωρίδα εξόδου, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση αυτών μπροστά στις αίθουσες αφίξεων επιβατών. 

Ν’ αποφεύγεται η πολύωρη παραμονή των τουριστικών λεωφορείων στους χώρους στάθμευσης. 

Να επισπευστεί μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας η διαδικασία εκτέλεσης της απαλλοτρίωσης και να δημιουργηθεί άμεσα εξωτερικός χώρος στάθμευσης λεωφορείων και οχημάτων Δ.Χ.. 

Να υποδεικνύεται στους οδηγούς ιδιωτικών αυτοκινήτων η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης επί 20 λεπτά, στον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (μίσθωμα παρκινγκ) ώστε να αποτρέπεται η παραμονή αυτών εμπρόσθεν του χώρου αφίξεων –αναχωρήσεων. 

Β) Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία του αεροδρομίου: 
α) Από 1-5-2013, οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, προχωρούν σταδιακά στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ταχύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών. 

β) Η Αστυνομική Διεύθυνση ενισχύεται με πρόσθετη δύναμη, ώστε αφενός να μειωθεί ο χρόνος ελέγχου διαβατηριακών επιβατών εκτός Σέγκεν, αφετέρου να ασκείτε αποτελεσματικότερα ο έλεγχος της κυκλοφορίας οχημάτων στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. 

γ) Να ζητηθεί από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η αύξηση των εφημεριών στο ιατρείο του αερολιμένα που τώρα λειτουργεί σε οχτάωρη βάση και τις ημέρες αιχμής των αφιξαναχωρήσεων (Πέμπτη και Κυριακή). 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου