Μεγάλη επιδρομή οικοπεδοφάγων σε βουνά και λόφους


Ακόμα και κορυφογραμμές ισοπεδώνονται και γίνονται …αεροδρόμια! Άλλοι παριστάνουν τους γεωργούς και στη συνέχεια ζητούν εξαγορά – κατά το γνωστό κόλπο, με δύο μάρτυρες...
Σταματημό δεν έχουν οι καταλήψεις δημοσίων εκτάσεων, βουνών, λόφων και ολόκληρων πλαγιών, ακόμη και δασικών σε πολλά σημεία του νησιού της Ρόδου. Ακόμα και κορυφών βουνών καθαιρούνται με μπουλντόζες και γίνονται επίπεδες, φυσικά προς αξιοποίηση, δηλαδή οικοπεδοποίηση με την πάροδο του χρόνου.
Το μεγάλο πάρτυ γίνεται στο Τσαϊρι, δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού Ρόδου –Λίνδου, μέχρι το Φαληράκι8, στο δρόμο από το Τσαϊρι προς το αεροδρόμιο, αριστερά στηον ορεινό όγκο, αλλά και στη Νότια Ρόδου.
Όποιος φτάσει στα φανάρια της διασταύρωσης από Τσαίρι προς αεροδρόμιο και αρχίσει να βλέπει αριστερά και δεξιά του δρόμου, θα διαπιστώσει ότι οι οικοπεδοφάγοι έχουν γίνει κυριολεκτικά αχόρταγοι! Από τη μια μέρα στην άλλη ξεφυτρώνουν οικόπεδα εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχαν βουνά και λόφοι, όλα καταπράσινα.
Αλλά πάρτυ γίνονται και σε περιοχές που δεν είναι ορατές από το δρόμο. Οι εκχερσώσεις δίνουν και παίρνουν, αιφνιδίως δημιουργούνται …αγροκτήματα, απαιτούν σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης (όπου υπάρχει), ή ανοίγονται γεωτρήσεις για το πότισμα δένδρων και λαχανόκηπων.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν σε 2 – 3 χρόνια νόμιμοι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που κατέλαβαν αυθαίρετα και ισοπέδωσαν, αφανίζοντας όλη τη βλάστηση, ακόμη και δένδρα. Το επόμενο στάδιο είναι η ανεύρεση δύο μαρτύρων που βεβαιώνουν στην αρμόδια Υπηρεσία ότι κατέχουν το αγρόκτημα και το καλλιεργούν τουλάχιστον 10 χρόνια. Και συνήθως το κόλπο πιάνει: η αίτησή τους για παραχώρηση ή εξαγορά έναντι ευτελούς τιμήματος γίνεται δεκτή με τη βοήθεια και των αναγκαίων μέσων και συνδρομών, διαφόρων ειδών.
Παλαιότερα είχαν γίνει καταγγελίες που υποτίθεται ότι ερευνήθηκαν, αλλά είναι προφανές ότι όλα βρέθηκαν …εντάξει!
Το Rodosalarm ασχολήθηκε και στο παρελθόν με το ίδιο θέμα και κλήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να υποδείξει τις θέσεις όπου γίνονται οι επιδρομές των οικοπεδοφάγων. Δεν καταθέσαμε απολύτως τίποτα γιατί όλα είναι φανερά και δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν οι αρμόδιοι από το να επισκεφθούν τα σημεία που (και) σήμερα κατονομάζονται, να δουν με τα μάτια τους τις βαρβαρότητες που συμβαίνουν και να εξηγήσουν, αν είναι ποτέ δυνατόν μια κορυφή βουνού, ή ένας λόφος, ή μια καταπράσινη πλαγιά, να ανήκουν σε κάποιους με τίτλους ιδιοκτησίας.
Αλλά κι’ αν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας (οι Ιταλοί δεν έκαναν ανοησίες…) πώς γίνονται ισοπεδώσεις από τι στιγμή που είναι δάση εδώ και χρόνια;

Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου