Πασχαλινό πάρτι διαρρηκτών στην πόλη και τα χωριά


Πολλοί πλέον όταν φεύγουν από τα σπίτια τους παίρνουν μαζί τους, ή μεταφέρουν αλλού, κοσμήματα και χρήματα. Αυξημένη προσοχή τις γιορτινές μέρες...
Πάρτι κάνουν στην πόλη και τα χωριά οι διαρρήκτες, ντόπιοι και αλλοδαποί, εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα που υπάρχει λόγω των ημερών και των υποχρεώσεων των ενοίκων σπιτιών για επισκέψεις στην αγορά, αλλά και για εκκλησιασμό.
Οι διαρρήξεις και οι κλοπές καταγγέλλονται στην Αστυνομία, που επιλαμβάνεται για τη διαλεύκανσή τους, αλλά μέχρει να γίνει αυτό, δεν ανακοινώνονται. Ωστόσο, τα κρούσματα γίνονται γνωστά από γειτονιά σε γειτονιά στην πόλη και στα χωριά ακόμα πιο εύκολα.
Οι πολίτες έχουν πλέον εξοικειωθεί (!) με τις διαρρήξεις και τις κλοπές και παίρνουν τα μέτρα τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φύλαξη και διάσωση αντικειμένων μεγάλης αξίας, όπως είναι τα χρυσαφικά, όλων των ειδών, τα κοσμήματα και φυσικά τα χρήματα που έχουν σπίτια τους για να περάσουν τις γιορτές. Από την πλευρά τους όμως οι διαρρήκτες επιμένουν να αλωνίζουν επιδιώκοντας πάντα να πιάσουν την καλή, καθώς γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους είναι απαραβίαστα. Κι’ αυτό παρά τις συχνές οδηγίες και συμβουλές της Αστυνομίας να μην έχουν στα σπίτια τους πολύτιμα είδη, ακόμη κι’ αν ασφαλίζουν καλά πόρτες και παράθυρα.
Η αύξηση των διαρρήξεων σπιτιών και κλοπών από αυτά σε περιόδους εορτών είναι συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολλαπλάσιες, με κύριες αιτίες την οικονομική κρίση, την ανεργία και την ανάγκη εξαρτημένων από ναρκωτικά νεαρών, που αναζητούν με κάθε τρόπο ρευστό ή χρυσαφικά για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα διαρρήξεων είναι πολύ αυξημένα σε ορισμένα χωριά και σε αραιοκατοικημένες περιοχές κοντά στην πόλη, σε μονοκατοικίες, που αν και διαθέτουν συστήματα ασφαλείας, εν τούτοις παραβιάζονται από τους διαρρήκτες που στη συνέχεια κάνουν τη δουλειά τους.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου