Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α


ΠΡΟΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Ο ΕΟΠΥΥ αφορά στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με..
προχειρότητα και ανευθυνότητα. Οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστιες.
Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, με περίπου 4 εκατ. Πολίτες στο όριο της απόλυτης φτώχειας, με την ανεργία να καλπάζει στο 30%, με εκατομμύρια ανασφάλιστους. Είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η διασφάλιση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ΕΟΠΥΥ.
Στήθηκε ένας οργανισμός χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, τις απαραίτητες υποδομές, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και του φόρτωσαν όλα τα ελλείμματα των κλάδων υγείας που τον απαρτίζουν.
Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει. Τέλος ανοχής για τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους.
Αποδυναμώνονται οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ από προσωπικό και υγειονομικό υλικό και δρομολογούν το «χάρισμα» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ιδιώτες.
Το πόρισμα της 15μελούς επιτροπής για τον ΕΟΠΥΥ προτείνει να μεταλλαχθεί ο ΕΟΠΥΥ από πάροχος σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Αυτό σταδιακά θα οδηγήσει σε κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Δεν διασφαλίζονται οι παροχές που υπάρχουν και αυτές συνεχώς θα μειώνονται. Το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεθοδευμένα μεταφέρεται στην τσέπη των πολιτών.
Ως υγειονομικοί καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές. Αγωνιζόμαστε για την διατήρηση και λειτουργία των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το σύνολο των ασφαλισμένων να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές, σε κοινό αγώνα του λαού, για να μην κλείσουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας.
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου