ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διέρρηξαν 92 αυτοκίνητα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα δύο Αλβανοί ηλικίας 31 και 22 ετών που...
κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις σε 92 αυτοκίνητα της περιοχής μας! 

Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη κατηγορούνταν αρχικά για 88 διαρρήξεις οχημάτων, όμως από την προανάκριση προέκυψαν άλλες 4 περιπτώσεις για τις οποίες και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. 

Σημειώνεται πως και οι δύο έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και 32χρονος ομοεθνής τους ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 06-02-2013 (Τετάρτη) στις 9 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου όπου εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες. 

Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι (6) κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο). 

Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του. 

Μάλιστα ο ίδιος οδήγησε τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της πόλης και τους υπέδειξε οχήματα ιδιωτικά ή επαγγελματικής χρήσης από τα οποία μερικά δήλωσε ότι τα απασφάλιζε είτε με τα κλειδιά που είχε, είτε σπάζοντας το ένα από τα παράθυρα των οχημάτων και από το εσωτερικό τους αφαιρούσε χρήματα ή αντικείμενα αξίας ή χρησιμοποιούσε τα ίδια τα οχήματα για να κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου. 

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο πριν την σύλληψή τους στην πόλη της Ρόδου, οι δύο δράστες παραβίασαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α. 

Μάλιστα σε τέσσερις (4) περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης. 

Τονίζεται ότι οι δράστες επέλεγαν για να παραβιάσουν αυτοκίνητα που, είτε ήταν ανασφάλιστα (ξεκλείδωτα), είτε στο εσωτερικό τους οι παθόντες είχαν αφήσει σε εμφανή σημεία διάφορα αντικείμενα αξίας. 

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους. 

Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων προέκυψε ότι ο 31χρονος πούλησε στον 32χρονο ομοεθνή ένα φορητό Η/Υ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και μια γυναικεία τσάντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ. Τα εν λόγω αντικείμενα βρέθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο 32χρονος στην περιοχή Φαληράκι και κατασχέθηκαν. 
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος. 

Είναι γνωστός 
«Πλούσια» η δραστηριότητα του 22χρονου Αλβανού που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει αλλά και καταδικαστεί για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων. 

Η «δράση» του μάλιστα φέρεται να αρχίζει στο νησί μας από το 2008 όταν, ανήλικος ακόμη κατηγορήθηκε μαζί με ομοεθνείς του για ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας κινέζικου καταστήματος στη Ρόδο αλλά και διαρρήξεις καταστημάτων και αυτοκινήτων της περιοχής μας. 

Για αυτήν την υπόθεση ο νεαρός Αλβανός είχε καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε φυλάκιση 3 ετών και έξι μηνών έκαστος (εγκλεισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα). 

Αλλά και τον Μάρτιο του 2012, ο ίδιος αλλοδαπός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών κατηγορούμενος για αρπαγές τσαντών αλλά και για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μας το καλοκαίρι του 2009 μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του. 

Ο 21χρονος Αλβανός είχε συλληφθεί στις αρχές Μαΐου 2011 καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε (και τότε) ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ σε ότι αφορά τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους του, διαφεύγουν της σύλληψης. 
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=256179&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου