Εξεγέρθηκαν βαρυποινίτες στις φυλακές της Κω - ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

Συνεπλάκησαν με αυτοσχέδια όπλα Αλβανοί και Αραβόφωνοι Μουσουλμάνοι για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Προβληματική η φύλαξή του
Εξέγερση μεγάλου αριθμού κρατουμένων εκδηλώθηκε στις 11 π.μ. της Κυριακής στις φυλακές της Κω όπου κρατούνται πολλοί βαρυποινίτες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Rodosalarm οι μεγάλη πλειοψηφία των εξεγερθέντων βαρυποινιτών ήταν από τη μια πλευρά Αλβανοί και από την άλλη Αραβόφωνοι Μουσουλμάνοι.
Οι δύο ομάδες επιτέθηκαν η μία εναντίον της άλλης, έχοντας στη διάθεσή τους αυτοσχέδια όπλα, όπως μαχαίρια και λάμες.
Το ευτύχημα είναι ότι υπήρξε άμεση επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και αστυνομικών που κλήθηκαν σε βοήθεια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν επαρκεί για την αποτροπή και καταστολή τέτοιων εξεγέρσεων, ενώ ελλιπής είναι και η εξωτερική φύλαξη του Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Κατά την συμπλοκή μεταξύ των Αλβανών και Μουσουλμάνων υπήρξαν μικροτραυματισμοί, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι από δω και πέρα οι εξεγέρσεις δεν θα είναι σπάνιες όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, τόσο στον εσωτερικό τους χώρο, όσο και εξωτερικά.
Όπως έγινε γνωστό η συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων επικίνδυνων βαρυποινιτών είχε ως αφετηρία το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στο «κουμάντο» των φυλακών.
Από τους εξεγερθέντες 7 οδηγήθηκαν στο πειθαρχείο, ενώ για άλλους 5 ζητήθηκε η μεταφορά τους σε άλλες φυλακές, αφού κρίθηκε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την ασφάλεια των άλλων κρατουμένων.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου