Τί θα γίνει με τους επαίτες;

Την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τα αδέσποτα που χρησιμοποιούν οι επαίτες ως μέσο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τουρίστες και...
συμπολίτες μας, εκφράζει μια ακόμη συντοπίτισσά μας, μέσω επιστολής που απέστειλε στη «Ρ», προτείνοντας μάλιστα να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης προς τον κόσμο. 

Η κ. Αλίνα Κωνσταντινίδη, αναφέρεται στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, και δεδομένων των συνθηκών (έλλειψη πόρων από το κυνοκομείο για περισυλλογή αδέσποτων, δυσκολία από τη μεριά της αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου), δίνει μια διαφορετική διάσταση και έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του χρόνιου αυτού προβλήματος. Ένα απαράδεκτο φαινόμενο, στο οποίο έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν η «Ρ», φιλοξενώντας άρθρα και ρεπορτάζ αλλά και καταγγελίες συμπολιτών μας, που βλέπουν τα ζώα ταλαιπωρημένα και εξαθλιωμένα. 

Η κ. Κωνσταντινίδη λοιπόν, μέσω της επιστολής της ζητά να υπάρχει μόνιμη παρουσία φυλάκων στην Παλιά Πόλη προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος από τους νεαρούς επαίτες αλλά και την ενημέρωση του κόσμου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα κουτάβια που βρίσκονται στα χέρια των επαιτών, προκειμένου ο κόσμος να σταματήσει να τους αφήνει χρήματα.

Η επιστολή της κ. Κωνσταντινίδη αναφέρει μεταξύ άλλων «Φαίνεται ότι οι αθίγγανοι έχουν πλέον ενσωματώσει στις πρακτικές επαιτείας, στις οποίες εξωθούν τα παιδιά τους, και κουτάβια, ως νέο μέσο πίεσης του φιλοτίμου των φιλόζωων. 

Στην πραγματικότητα, τα κουτάβια αυτά (όπως με πληροφόρησαν κτηνίατροι φίλοι που εξέτασαν κάποια από αυτά τα κουτάβια μετά από επιχείρηση διάσωσής τους) είναι ναρκωμένα (μάλλον από αλκοόλ) προκειμένου να παραμένουν ακίνητα για 15 ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς νερό ή φαγητό. Τα κουτάβια αυτά πεθαίνουν από εξάντληση και αντικαθίστανται από νέα ημιθανή κουτάβια, τα οποία έχουν την ίδια τραγική κατάληξη. 

Κατανοώ ότι το κυνοκομείο δεν έχει τους οικονομικούς πόρους για να τα διασώσει όλα. Επίσης, γνωρίζω καλά ότι η αστυνομία εξαντλεί όλες τις νόμιμες οδούς πάταξης του φαινομένου. Παρόλα αυτά, όσο επιμένει η κερδοφορία, οι επιτήδειοι θα επιστρέφουν. 

Έτσι, θα μπορούσαν να γίνουν και πρόσθετες δράσεις αντιμετώπισης αυτού του θλιβερότατου εγκλήματος που αφορά επαιτεία, εκμετάλλευση ανηλίκων, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, εκμετάλλευση ζώων και κακοποίηση ζώων. Μία ιδέα είναι η μόνιμη παρουσία φυλάκων στις πύλες της παλιάς πόλης, προκειμένου να εμποδίζουν την είσοδο των παιδιών - θυμάτων με τα κουτάβια - θύματα. 

Ευελπιστώ ότι αν εκλείψει το κέρδος θα εκλείψει και το φαινόμενο. Επίσης, καλό θα ήταν να γινόταν μία εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να γνωρίζει ο κόσμος πως με την οικονομική τους στήριξη σε αυτά τα παιδιά, δεν στηρίζουν ένα φιλόζωο παιδάκι να επιβιώσει, αλλά διαιωνίζουν την εγκληματική εκμετάλλευση αυτών των παιδιών και αυτών των ζώων από αδίστακτους, άνομους και ανήθικους ενήλικες που κρύβονται μόλις μία γωνία πιο δίπλα, περιμένοντας τους αφελείς: εμάς. 

Πιστεύω ότι σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από κρίση (όχι μόνο οικονομική αλλά και θεσμών και αξιών) είναι σημαντικό να μην συμβάλλουμε στην διαιώνιση (ακόμη και διά της ανοχής) φαινομένων που προσβάλλουν τον πολιτισμό, τον νόμο, την ανθρωπιά, την προστασία ανηλίκων και τον σεβασμό των ζώων. 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, 
Αλίνα Κωνσταντινίδη, Φιλόλογος»
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=255601&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου