ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Τα παράπονά του για τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας στη Ρόδο εκφράζει με επιστολή του προς το ΣΕΠΕ την οποία κοινοποιεί παράλληλα και προς το υπουργείο Εργασίας, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου....

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου Θανάσης Σταμούλης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καντής, αναφέρεται πως η υπηρεσία κωφεύει απέναντι στις καταγγελίες που γίνονται για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ξενοδόχους. Μάλιστα ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου προειδοποιούν ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, τότε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Η επιστολή
 1. Κύριε Επιθεωρητά, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από το Σωματείο μας για τις πολλές παραβιάσεις από μέρους των εργοδοτών η υπηρεσία σας απλώς κωφεύει. Κατά καιρούς σας έχουμε επισημάνει ότι σε πολλά Ξενοδοχεία της Ρόδου οι εργοδότες έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους και ποτέ η υπηρεσία σας, αν και γνωρίζει ποια είναι τα εν λόγω Ξενοδοχεία, δεν επέβαλλε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο αλλά ούτε έστειλε κάποιον από τους εργοδότες στον εισαγγελέα.
 2. Στις διάφορες καταγγελίες του Σωματείου μας, ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν αναλυτικό έγγραφο της μισθοδοσίας τους (με αποτέλεσμα οι εργοδότες να τους αμείβουν με μισθό που καθορίζουν αυτοί και όχι η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία είναι σε ισχύει έως και το τέλος του 2013) η υπηρεσία σας απλώς παρακολουθεί τις παρανομίες.
 3. Στις καταγγελίες του Σωματείου μας, ώστε να προσκομίσουν οι εργοδότες μισθολογικές καταστάσεις (αν και είναι δουλεία της υπηρεσίας σας) αυτοί με διάφορα προσχήματα δεν σας λαμβάνουν καν υπόψη τους και εσείς άπλα το δέχεστε.
 4. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις καταγγελίες του Σωματείου μας σχετικά με τις καταστάσεις υπηρεσίας που προσκομίζουν οι Ξενοδόχοι στην υπηρεσία σας για τα ωράρια και την απασχόληση της 6ης και 7ης ημέρας. Παρά την υποχρεωτική ενημέρωση σας από τους κυρίους για τις διάφορες αλλαγές που γίνονται, αυτοί σας αγνοούν με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και οι εργαζόμενοι να ασφαλίζονται με λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ.
 5. Στις καταγγελίες για παράνομη απασχόληση, η απάντηση σας είναι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην αστυνομία, υπονοώντας ότι εσείς δεν είστε υπεύθυνη υπηρεσία.
 6. Σε καταγγελίες του Σωματείου μας, που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί κανονικά με αριθμούς πρωτοκόλλου π.χ. 438, ότι συνδικαλιστικά μας στελέχη διώκονται από τους εργοδότες τους, εσείς απλά απέχετε.
 7. Στις καταγγελίες σχετικά με τον σωρό των μαθητών που απασχολούνται στα ξενοδοχεία της Ρόδου εσείς όχι μόνο δεν τους επιστρέφεται πίσω τους διάφορους συνοδευτικούς φακέλους αλλά τους επιλέγετε να τους σφραγίζεται και να νομιμοποιείται τις παρανομίες
   Κύριε επιθεωρητά, το Σωματείο μας έχει φτάσει πια στα όρια του, δεν θα ανεχτεί κανέναν να παίζει με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε λοιπόν πρώτα εσάς που βρίσκεστε σε αυτήν την υπεύθυνη θέση ότι για την όποια παράλειψη συμβεί από δω και περά, θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνο. Μην μας αναγκάσετε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, γιατί ο νόμος είναι με το δίκιο του εργάτη. Οι εργαζόμενοι κατά καιρούς έχουν δείξει την δύναμη τους και επιφυλάσσονται να το επαναλάβουν.  
proodos.net
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. oloi oi ksenodoxoypalliloi prepei na ksesikothoume kai gia tin anergia poy mas ekopsan. pos tha zisi o kosmos ton xeimona?

  ΑπάντησηΔιαγραφή