ΣΟΚ: Ξενοδόχος εμπαίζει καρκινοπαθή για τα δεδουλευμένα του

Να εξοφληθούν «εδώ και τώρα» τα δεδουλευμένα καρκινοπαθή συμπολίτη μας, τα οποία του οφείλει ξενοδοχειακή μονάδα στη δυτική πλευρά της Ρόδου..
ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το συνδικαλιστικό σωματείο του ΠΑΜΕ Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή, με την «Ροδιακή» επικοινώνησε και η κόρη του συμπατριώτη μας, η οποία έκανε έκκληση σε κάθε αρμόδια αρχή και φορέα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους έτσι ώστε άμεσα να πληρωθεί ο άνθρωπος, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που προέκυψε. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ επισημαίνει συγκεκριμένα για το θέμα αυτό: 
Η εργοδοσία στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, συστηματικά και επί χρόνια δεν πληρώνει τους εργαζομένους. 

Αποκορύφωμα εργαζόμενος, καρκινοπαθής πλέον, που του οφείλονται 35.000 ευρώ συνολικά και δεν έχει χρήματα να ακολουθήσει τη θεραπεία του. Μάλιστα η γυναίκα του που επίσης της χρωστούσαν 8500 ευρώ δεδουλευμένα πέθανε πριν 2.5 χρόνια χωρίς να τα πάρει. 

Το ΠΑΜΕ έχει επανειλημμένα οργανώσει κινητοποιήσεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. 

Τις τελευταίες μέρες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής το Μιχάλη Τσουρούτη ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στέλεχος του ΠΑΜΕ έκανε εκ νέου παρέμβαση για το ζήτημα και η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα καταβάλλει μέρος των δεδουλευμένων χωρίς μέχρι τώρα να το έχει κάνει. 

Εισαγγελέας και λοιποί παράγοντες γνωρίζουν τη χρόνια κατάσταση. Δηλώνουν αδυναμία. Όταν όμως πρόκειται να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων κινητοποιούν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και νύχτα ακόμα. 

Αυτό είναι το κράτος τους, αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό. 
Απαιτούμε εδώ και τώρα, σήμερα κιόλας, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του συναδέλφου στο σύνολό τους! ʼμεσα να προχωρήσει η εξόφληση όλων των υπολοίπων.» 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=255610&catid=5&maincatid=1

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου