Eπιχείρηση “ευταξία

Επιχείρηση«ευταξία» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Παλιά Πόλη από το μικτό συνεργείο του δήμου προκειμένου να «ξηλωθούν» παράνομες καντίνες, πινακίδες κ.λπ. σε μια..
προσπάθεια υλοποίησης των πρόσφατων δηλώσεων τόσο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά όσο και του Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μπάμπη Ευθυμιάδη, για την τάξη που πρέπει να υπάρχει στη Μεσαιωνική Πόλη.

Έτσι λοιπόν, χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί, συνεργεία του δήμου μετέβησαν καταρχήν στην πλατεία Σύμης όπου και ξεκίνησαν το έργο τους με το ξήλωμα της καντίνας που βρίσκεται στην περιοχή.

Η όλη διαδικασία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και οι εντάσεις κατά τη διάρκεια του ξηλώματος. Ωστόσο οι «εντολές» ήταν σαφείς, και το έργο του κλιμακίου συνεχίστηκε κανονικά μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ακολούθησαν αντίστοιχες παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της «Κολώνας» οι οποίες και χαρακτηρίστηκαν ως επιτυχημένες.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής στόχος των ενεργειών αυτών είναι η πάταξη της αναρχίας και η τήρηση της ευνομίας εντός και εκτός των τειχών.

Για το λόγο αυτό και έχει τονιστεί ότι ανάλογες «επιχειρήσεις» θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την πόλη της Ρόδου, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Παρότι η επιχείρηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχει ήδη καθυστερήσει, μετά τις εξαγγελίες ότι θα μπει μια τάξη τόσο στην Παλιά Πόλη όσο και στις τουριστικές περιοχές όπως η Ορφανίδου και το Νιοχώρι η πρώτη απόπειρα έδειξε πως η δημοτική αρχή είναι πεπεισμένη να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Ήδη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εστάλη τελεσίγραφο από τον κ. Ευθυμιάδη προς τους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης που παρανομούν αναφέροντας μεταξύ άλλων «εάν κάποιος θέλει να πει ότι αγαπάει την πόλη, πρέπει να το αποδείξει και η απόδειξη είναι ότι πρέπει να τη σέβεται.

Και τη Μεσαιωνική Πόλη αλλά πρέπει να σέβεται και τον τουρίστα που αφήνει τα χρήματά του για να έρθει μέχρι εδώ και την υπόλοιπη κοινωνία». Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, πως πριν από μερικές ημέρες, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, πραγματοποίησαν «αυτοψία» στην Ορφανίδου, το Νιοχώρι, τη Νέα Αγορά, τα Εκατό Μαγαζιά και την Παλιά Πόλη προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την παρανομία που επικρατεί στις περιοχές από την πλευρά των καταστηματαρχών.







Eπιχείρηση “ευταξία”
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=255371&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου