Συναγερμός στα λιμεναρχεία για 2.000 μετανάστες

Μαζεύτηκαν στα απέναντι τουρκικά παράλια και οι τούρκοι δουλέμποροι είναι έτοιμοι να πιάσουν «δουλειά». Σε ετοιμότητα και τα στρατιωτικά φυλάκια...
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα τα λιμεναρχεία των νησιών της Δωδεκανήσου, αλλά και του Βορείου Αιγαίου, ΄συτερα από πληροφορίες, ότι τουλάχιστον 2.000 μετανάστες, κυρίως Σύριοι, βρίσκονται στα απέναντι τουρκικά παράλια με σκοπό να μεταφερθούν στα νησιά με τη μεσολάβηση τούρκων δουλέμπορων.
Οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στα λιμεναρχεία των παραμεθόριων νησιών από την Ευρωπαϊκή δύναμη FRONTEX και στη συνέχεια ενημερώθηκαν και τα στρατιωτικά φυλάκια, που πλέον βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ολόκληρο το 24ωρο, χρησιμοποιώντας τις νύχτες θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών.
Το κύμα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων από τη Συρία αναμένεται να κορυφωθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και να διαρκέσει ολόκληρο τον Αύγουστο – χρόνος που θεωρείται ιδανικός, για πολλούς λόγους, για επιτυχή έκβαση αποβίβασής τους στα νησιά και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κω, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και τους Λειψούς και βορειότερα στη Σάμο και τη Μυτιλήνη.
Μετά την ενημέρωση από τη frontex, αυξήθηκαν οι περιπολίες των σκαφών των λιμεναρχείων, ενώ ενημερώθηκαν και οι επαγγελματίες ψαράδες να ειδοποιούν τα λιμεναρχεία μόλις αντιλαμβάνονται κινήσεις δουλεμπορικών σκαφών.
Στο ίδιο πλαίσιο πυκνώνουν από την προσεχή εβδομάδα, οι περιπολίες ταχύπλοων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, με την ευκαιρία και της πραγματοποίησης άσκησης μικρής κλίμακας κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου