Έρευνα για εμπρησμούς στη Ρόδο

Κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, ήρθε στη Ρόδο..
το περασμένο σαββατοκύριακο και πραγματοποιεί από κοινού με τους αξιωματικούς της Ρόδου, σειρά ανακρίσεων, συγκεντρώνοντας έτσι στοιχεία, για όλες τις περίεργες πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Ρόδο τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, αξιολογώντας ένα προς ένα όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεκίνησαν νέο κύκλο καταθέσεων από άτομα που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα και τα οποία θα μπορούσαν να

συνεισφέρουν για την συγκέντρωση στοιχείων τέτοιων τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών εκείνων που έχουν βαλθεί να μετατρέψουν σε «κρανίου τόπο» τα εναπομείναντα πανέμορφα δάση του νομού μας.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σε αυτό που είναι απόλυτα πεπεισμένοι οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καμείρου, τα δάση βρίσκονται την τελευταία διετία στο έλεος παρανοϊκών εμπρηστών ή εμπρηστή, ο οποίος έχει προσπαθήσει πολλές φορές να τα παραδώσει στις φλόγες.

Για τον λόγο αυτό, το κλιμάκιο των αξιωματικών που ήρθε από την Πρωτεύουσα για το λόγο αυτό, μετέβη σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην οικία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον Δήμο Καμείρου κ. Αγαπητού Πάλλα και πήρε αναλυτική κατάθεση για τις περιπτώσεις εκείνες των πυρκαγιών οι οποίες κρίνονται ως ύποπτες και περίεργες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριές, αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της ΠΥΡ αλλά και πολλούς άλλους συναρμόδιους φορείς είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί. Η ανησυχία και ο προβληματισμός είναι εξίσου έντονος και στην τοπική κοινωνία, η οποία άναυδη παρακολουθεί τις αρρωστημένες προθέσεις των παρανοϊκών.

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Οι αξιωματικοί της ΠΥΡ που βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε ανοιχτή γραμμή με τους συναδέλφους τους αξιωματικούς από το ΑΤ Ιαλυσού, τον ΑΣ Σαλάκου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν εξειδικευμένο σχέδιο έρευνας το οποίο ακόμα θα φθάνει και στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένες ώρες και μέρες λίγο πριν ή λίγο μετά την έναρξη των περίεργων αυτών πυρκαγιών.

Ήδη οι περιοχές για τις οποίες «κλειδώνουν» άτομα, μεθόδους και πρακτικές, υπολογίζονται σε δύο και είναι οι εξής:

Η περιοχή της Παντάνασσας, ανάμεσα σε Θολό και Σορωνή όπου οι περιπτώσεις πυρκαγιάς την τελευταία διετία ξεπερνούν τις 30(!) και

Η περιοχή ανάμεσα σε Διμυλιά και Σάλακο, όπου το πρωί της περασμένης Κυριακής, ξέσπασε πυρκαγιά η οποία θα μπορούσε να μετατρέψει σε στάχτη, ένα από τα πιο συμπαγή δάση του νησιού μας.

Οι αριθμοί των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει πάντως από τις αρχές του 2011 μέχρι και σήμερα στην περιοχή από τον ʼγιο Ισίδωρο μέχρι και τη Θολό, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 100 πολλές από τις οποίες έχουν μετατρέψει πανέμορφες περιοχές σε στάχτη.

Στην πλειοψηφία τους πάντως, οι φωτιές αυτές, έχουν χαρακτηριστεί από πολύ περίεργες έως και ανεξήγητες, ενώ για κάποιες άλλες οι έρευνες έδειξαν ότι πρόκειται για καθαρό εμπρησμό.

Όλα αυτά τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, αναμένεται να αξιολογηθούν στη συνέχεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα Ρόδου ο οποίος και εποπτεύει διακριτικά τις έρευνες αυτές, οι οποίες μοναδικό στόχο έχουν να σώσουν αφενός τα δάση μας από την μανία των εμπρηστών και αφετέρου να εντοπιστούν οι ένοχοι για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.




Έρευνα για εμπρησμούς στη Ρόδο
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=256527&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου