Προφυλακίσθηκαν οι 2 από τους 4 για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Ελεύθεροι η σύζυγος του ενός και ένας άλλος από τους συλληφθέντες. 12 άτομα αναμεμιγμένα σε πανελλαδικό δίκτυο...
Στον αρμόδιο Ανακριτή στην Αθήνα οδηγήθηκαν και απολογήθηκαν σήμερα Τετάρτη, τα 4 άτομα που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Κάλυμνο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικά, οπλισμός και εκρηκτικές ύλες!
Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 32, 44 και 31 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 41 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα οι Σ.Χ και Θ.Γ κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η 41χρονη σύζυγος του πρώτου προφυλακισθέντος και ο 44χρονος.
Οι τέσσερις Καλύμνιοι φέρονται να εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης που διαλευκάνθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσιών της αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυμνο!
Η «επιχείρηση» των αστυνομικών της Καλύμνου έγινε το πρωί της Πέμπτης κάτω από άκρα μυστικότητα και μετά από συνεννόηση με την αντίστοιχη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη.
Οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 32χρονου μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο 44χρονος και η 41χρονη.
Εκεί εντοπίστηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, 87 ναρκωτικά χάπια, 8 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, 6 κινητά τηλέφωνα και μία μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι.
Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη του 31χρονου ο οποίος βρέθηκε να κατέχει:
- Το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ
- 1 καραμπίνα
- 35 φυσίγγια
- 1 ζυγαριά
- 3 συσκευασίες εκρηκτικής ύλης πιθανόν δυναμίτιδας βάρους 311 γραμ., 364 γραμ. και 319 γραμμαρίων αντίστοιχα
- 39 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
- 1 μίξερ
- 37 πυροκροτητές
- 16 βραδύκαυστα φυτίλια μήκους 15 εκατ.
Για την υπόθεση συνολικά έχουν συλληφθεί 12 άτομα ηλικίας από 30 έως 55 ετών από τα οποία τα 9 είναι μέλη του «κυκλώματος» που διακινούσε οργανωμένα ηρωίνη στο νησί της Καλύμνου.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι τρεις έλληνες ηλικίας 48, 42 και 30 ετών αντίστοιχα οι οποίοι ήδη κρατούνται στις φυλακές για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι τρεις τελευταίοι φέρονται σύμφωνα με την αστυνομία, ως οι «εγκέφαλοι» της σπείρας, καθώς τηλεφωνικά μέσα από τις φυλακές κατεύθυναν τα υπόλοιπα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών έχουν αποδείξει πως η «δράση» της ομάδας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013 και μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς κατάφεραν να διακινήσουν στην Κάλυμνο τουλάχιστον 3.250 γραμμάρια ηρωίνης!
Η τελευταία μεταφορά θα γινόταν την 1η Αυγούστου από τον 30χρονο ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά προτού αναχωρήσει για την Κάλυμνο έχοντας στην κατοχή του ένα κιλό ηρωίνη!
Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών, τα μέλη της οργάνωσης, ενεργώντας κατ’ εντολή των τριών κρατούμενων, εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσαν στο νησί της Καλύμνου.
Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνεργός τους που αναζητείται, μετέφερε από την Αλβανία στην Χώρα μας, ποσότητες ηρωίνης και τις παρέδιδε στα δύο συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 47 και 30 ετών.
Ο τελευταίος, ήταν επιφορτισμένος με την μεταφορά των ναρκωτικών, από την Αθήνα στην Κάλυμνο, μέσω του Λιμένα Πειραιώς.
Στην Κάλυμνο, τα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτούς αλλά και σε βάρος επιπλέον δεκαπέντε ατόμων, αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Κώδικα Νόμου για τα Ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Όπλων»
Kalymnosnews.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου